WEC: Pozice Jose Maria Lopeze v dohodnutém prototypu Toyota visí na vlásku

iMotorSport.cz, 15. května 2017, 08:17 Google+

Mistr světa cestovních vozů Jose Maria Lopez vstoupil do letošní motoristické sezony levou nohou. Jakožto tovární pilot prototypu Toyota číslo 7 havaroval v úvodní šestihodinovce v Silverstone a nyní je jeho pozice na vážkách.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
lópez, josé maría

lópez, josé maría | foto: Toyota

Sdílejte článek

Argentinec si z nehody v Silverstone odnesl zranění obratle a vynechal následující šestihodinovku ve Spa. Tento víkend sice startoval v ulicích Monte Carla ve Formuli E, nicméně závod nedokončil.

Mezitím se Toyota připravuje na 24h v Le Mans, kde ke stávajícím dvěma celosezónním vozům nasadí třetí prototyp. A právě do třetího vozu by se možná Jose Maria Lopez přesunul.

Posádku vozu číslo 7 tvořila trojice Mike Conway, Kamuji Kobajaši a Jose Maria Lopez. Po Lopezově zranění získali Conway a Kobajaši druhé místo ve Spa. Nutno podotknout, že byli zdaleka nejrychlejší a nebýt smolných žlutých fází v kombinaci s jejich návštěvami v boxech, získali by cenné vítězství.

Jose Maria Lopez nyní prohlásil, že se v Le Mans možná ocitne ve třetím prototypu číslo 9. Sám přiznává, že za volantem Toyoty TS050 Hybrid nestrávil příliš mnoho času a pro vítězství v Le Mans jsou nejdůležitější právě zkušenosti. Navíc Lopez v Le Mans ještě nikdy nestartoval.

Toyota číslo 9 se objevila již ve Spa, nicméně nováček Yuji Kunimoto v porovnání se svými kolegy Stephanem Sarrazinem a Nicolasem Lapierrem ztrácel. Je tedy možné, že před Le Mans dojde k lehké změně v sestavě mezi prototypy 7 a 9. Ve hře je stále Ryo Hirakawa, který zastává funkci rezervního jezdce a mezitím závodí v ELMS, kde tento víkend na Monze dosáhl se svými kolegy na vítězství ve čtyřhodinovce.

Toyota se zatím k otázce jezdecké sestavy pro vrchol letošní sezony nevyjádřila. Posádku Toyoty 8 ovšem nepochybně zachová ve složení Anthony Davidson, Sebastien Buemi a Kazuki Nakajima. Trojice totiž vyhrála úvodní dvě šestihodinovky a před Porsche má sedmnáctibodový náskok.

Vytisknout

Diskuze: WEC: Pozice Jose Maria Lopeze v dohodnutém prototypu Toyota visí na vlásku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Memo Rojas

ELMS: DragonSpeed slaví double na Monze

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud