Brands Hatch: Di Resta vítězí přesně po roce

iM2, 5. září 2010, 16:31 Google+

BRANDS HATCH ZÁVOD; Skot Paul di Resta získal svoje letošní první vítězství. Jeho výkon na domácím okruhu nedaleko Londýna byl dominantní. Paul se odpíchl od startu jako blesk a už v polovině prvního kola měl slušný náskok.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
di Resta, Paul

di Resta, Paul | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Suverenita Di Resty nebrala konce a mladík ve službách Mercedesu měl v polovině závodu dokonce 13s náskok na nejbližší pronásledovatele. V druhé části závodu se už rozhodl zvolnit a dovést svůj C-Klasse AMG bezpečně do cíle, což se mu podařilo.

Suveren dosavadní části sezony, Bruno Spengler, získal v Británii druhé místo, ale nebyl schopný udržet rychlost svého kolegy. Na Kanaďana se v určitých fázích závodu dotáhl třetí Timo Scheider, ale úřadující šampión neměl takovou rychlost, aby mohl na lídra tabulky zaútočit.

Nakonci závodu už měl ale Němec úplně jiné starosti, když se na něho dotáhl opět fantasticky jedoucí mladík Molina. Španěl, který má k dispozici vůz specifikace 08, jel ze začátku závodu mimo bodovaná místa, ale díky odlišné strategii se dokázal posunout až na čtvrté místo. Molinovy časy byly v některých sekcích závodu dokonce lepší než časy Di Resty.  V prostředním stintu ho ale zdržovala trojice Gary Paffett, Oliver Jarvis a Martin Tomczyk, kterou nebyl schopný předjet.

Paffett po většinu závodu soupeřil se slušně jedoucím Jarvisem, který na konci 98 kolového závodu odrazil útoky Tomczyka. Poslední body pro sebe uzmul Prémat, který v závěru závodu za svými zády udržel Rockenfellera.

Po startu spolu kolidovali Mattias Ekstrom a Ralf Schumacher. Nehoda vyústila v poškození Audi A4 DTM Ekströma, který se pokusil dostat se svým vozem do boxů, ale měl druhou nehodu se Susie Stoddart. Pro oba znamenala konec závodu. Ralfův závod byl jen o trošku delší, když po kolizi s Ekströmem pokračoval, ale po výletu do štěrku v zatáčce Paddock Hill zajel do boxů a odstoupil.
Vytisknout

Diskuze: Brands Hatch: Di Resta vítězí přesně po roce

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Zabil se Japonec Shoya Tomizawa

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud