Di Resta prolomil letošní smůlu, doma vítězí

iM2, 6. září 2009, 17:35 Google+

BRANDS HATCH, ZÁVOD; Domácí Paul di Resta dotáhl své skvělé výkony až do konce závodního víkendu ve Velké Británii, když dokázal zvítězit i v závodu. Výsledky závodu jsou nesmírně vyrovnané, a tak nás může těšit pěkná 14. příčka Tomáše Kostky s dva roky starým vozem Audi A4 DTM.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Schumacher, Ralf

Schumacher, Ralf | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Jezdec Mercedesu vedl během celého závodu, na konci však přišly dva restarty, což Paulovi moc nepomohlo. Po prvním restartu byla mezi di Restou a Scheiderem ještě Katherine Legge, ale při druhém již měl Němec prostor (do cíle zbývaly dva okruhy), a tak na Brita dotíral, ten však tlak ustál.

Scheiderovi se však hodilo i druhé místo, protože navýšil svůj náskok v průběžném pořadí na Mattiase Ekströma i Garyho Paffetta. Martin Tomczyk získal po solidním výkonu třetí pozici. Martin byl po zastávkách v boxech před Scheiderem, ale pak kolegu pustil, aby ho mohl chránit před dotírajícím Paffettem. Gary tak skončil po dřívějším boji s Mattiasem čtvrtý.

Ekström ztratil během zastávek boxech, dojel tak na pátém místě. Bruno Spengler byl v dřívějších částech závodu na třetím místě, ztratil však v boxech, a tak nakonec obsadil až šestou pozici. Kanaďanova pozice je však v ohrožení kvůli incidentu s Tomem Kristensensenem ke konci závodu, který stál Dána bodovanou pozici.

Tom Kristensen již v úvodních fázích závodu trošku ztratil, po zastávkách v boxech se propadl na šesté místo. Závod však ukončila havárie, když skončil v Clearways ve svodidlech. Mike Rockenfeller zajel bezproblémový závod a získal body za sedmé místo. Poslední bod získal Oliver Jarvis. Jarvisovi k bodům pomohl Ralf Schumacher, který měl nehodu s Markusem Winkelhockem a Marem Engelem v Druids.
Vytisknout

Diskuze: Di Resta prolomil letošní smůlu, doma vítězí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

di Resta, Paul

Di Resta přerušil kvalifikační nadvládu Audi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud