Má FIA F3000 vůbec budoucnost?

Daniel Šupa, 19. října 2003, 00:09 Google+

Tato stěžejní a zároveň osudová otázka leží v hlavách mnoha šéfů týmů, ale i manažerů a jejich jezdců.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

„Na začátku letošního roku jsme měli 20 vozů v seriálu FIA F3000, 25 ve Formuli Nissan, 18 v seriálu Renault V6 a 15 jich startovalo v sérii Euro 3000. To je příliš mnoho vozů pro současný trh s piloty a navíc se dá do Formule 1 postoupit z kteréhokoliv ze zmíněných formulových seriálů,“ vystihl současný problém šéf týmu Astromega Mikke Van Hool.

Sportovní předpisy pro FIA F3000 říkají, že závod může být zrušen ve chvíli, kdy se ho má zúčastnit méně než 12 vozů. S postupem letošního roku se počet vozů na startu snižoval a i s ohledem na lukrativnost té které Grand Prix. Nejmenší číslo bylo 13!

Sezony 2003 se zúčastnilo 9 týmů, ale ne všechny dokázaly nasadit vozy ve všech závodech a některé nasadily pouze jediný monopost. Kompletního seriálu se s dvěma monoposty zúčastnily pouze stáje Arden International, Brand Motorsport a Den Bla Avis. Astromega a ISR Charouz byly přinuceny nasadit v některém ze závodů po jednom voze. Velké otazníky visí nad budoucností stáje BCN, která se potýká s velkými finančními problémy již od úvodních závodů letošní sezony...

Vytisknout

Diskuze: Má FIA F3000 vůbec budoucnost?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Bentley opravdu skončil - anotační foto

Bentley opravdu skončil

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud