Brands Hatch: Rockenfeller slaví první místo

iM2, 4. září 2011, 00:02 Google+

BRANDS HATCH - KVALIFIKACE; Mike Rockenfeller dokázal na krátké trati v britském Brands Hatch získat svoje historicky první pole position na startu závodu DTM.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rockenfeller, Mike

Rockenfeller, Mike | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Jezdec týmu Abt, který se do DTM vrátil po děsivé nehodě v závodu Le Mans před pouhými dvěma závody, získal na krátké trati nejlepší výchozí pozici do zítřejšího závodu na 48. pokus. Do Q4 vyrážel jako druhý, když v Q3 zajel třetí čas. Paffettův čas dokázal o 0,2s vylepšit a ujal se vedení.

Ani Paffettův kolega Jamie Green, který Q3 vyhrál, a ani jezdec týmu Phoenix, Martin Tomczyk, nedokázali Mikův čas vylepšit a obsadí tak čtvrté, respektive třetí místo na startu. Zajímavé je, že v Q2 byl nejrychlejší Ralf Schumacher, jenže v Q3 nedokázal zajet své rychlé kolo moc dobře a skončil 7.

Jako pátý do závodu odstartuje vítěz toho minulého, Mattias Ekström, kterému postup do Q4 unikl o pouhých 0,08s. Dále své časy zajeli Bruno Spengler, již zmíněný Schumacher a Miguel Molina se starší A4 DTM. Schumacher a Molina ale poskočí o místo výše, protože Spengler dostane penalizaci dvou míst za použití nesprávných gum v tréninku.

Kvalifikaci zastavily červené vlajky, když Filipe Albuquerque vyjel z tratě, trefil bariéru a kvalifikace tak pro něj zkončila. Zbývalo 9 minut z první části kvalifikace, maršálové se rozhodli, že všech zbývajících 17 vozů postoupí do Q2. Zklamáním byl výkon dvojnásobného šampióna DTM, Tima Scheidera, který zajel až 12. čas.

Výsledky naleznete zde.

Vytisknout

Diskuze: Brands Hatch: Rockenfeller slaví první místo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kuppens/Palttala

Leinders: Do Ordosu se velmi těším

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud