Scheider prosí fanoušky: Zanechte urážlivých nadávek!

iM2, 7. srpna 2015, 18:44 Google+

Timo Scheider se po událostech z rakouského Spielbergu přihlásil ke slovu a promluvil o těžkých dnech, které zažíval. Apeluje však na fanoušky: "Prosím, zanechte těchto urážlivých nadávek".

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Timo Sheider, mistr DTM z let 2008 a 2009, teď řeší úplně jiné problémy

Timo Sheider, mistr DTM z let 2008 a 2009, teď řeší úplně jiné problémy | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Události z Rakouska zaměstnávají sportovní soud DMSB. Po akci Audi s názvem  "Timo, schieb ihn raus" se zúčastněné strany k této události moc vyjadřovat nechtěly. Jen připomeňme, že jezdec Audi, Timo Scheider, v posledním kole závodu na žádost Dr. Wolfganga Ullricha, vyřadil ze závodu dva jezdce na Mercedesech, Roberta Wickensa a Pascala Wehrleina. 

Komisaři po závodě na akci reagovali diskvalifikací Scheidera. Teď si musíme počkat, jaké stanovisko ve věci zaujme sportovní soud DMSB a jestli nedojde také k nějakým interním změnám u Audi. Značce na sociálních sítích začali fanoušci houfně nadávat. Velké palbě kritiky byl podroben především šéf Audi pro motorsport, Dr. Wolfgang Ullrich. Jeho názory si navíc po závodě protiřečily, když napřed popíral, že by Scheiderovi něco řekl a pak vzal celou situaci na sebe. 

img-responsive

Timo Scheider se snaží uklidnit diváky | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Ve středu napsal Timo Scheider na svém Facebookovém profilu: "Poslení dny nebyly opravdu lehké. Měl jsem velké výčitky! Co se stalo, to už člověk nemůže změnit, ale musí se z toho poučit," napsal mistr DTM z let 2008 a 2009. Zároveň apeluje na fanoušky: "Prosím, udělejte pro moji rodinu a Dr. Wolfganga Ullricha laskvost a zanechte těchto urážlivých nadávek! Akceptuji každý názor, pokud je věcný!"

Ztráta image Audi je díky této události velká. Norbert Haug, někdejší sportovní šéf Mercedesu, apeluje i přesto přes 'SID' na sportovního ducha: "Ve sportu je mnoho důležitějšího než poháry, trofeje, vítězství a vyhrané šampionáty. A sice styl, respekt k soupeři, upřímnost, sportovnost a také odvaha a statečnost být druhým vítězem."

Vytisknout

Diskuze: Scheider prosí fanoušky: Zanechte urážlivých nadávek!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ullrich, Wolfgang

Šéf Audi, Wolfgang Ullrich, se omlouvá za nehodu Scheidera

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud