Zandvoort: Paffett vyhrál a ujímá se vedení

iM2, 1. srpna 2009, 18:41 Google+

ZANDVOORT ZÁVOD; Gary Paffett si v Holandsku zajistil letošní druhé vítězství v DTM a posunul se tak do čela průběžného pořadí jezdců.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett, Gary

Paffett, Gary | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Šampión DTM z roku 2005 získal vítězství poté, co se mu ve 14. kole podařilo předjet Oliviera Jarvise na Audi. Jarvis měl menší výlet mimo trať, po něm se vrátil na druhé místo za Paffetta. Na Brita, který si na čele vybojoval náskok, však již neměl.

Jarvis byl tedy druhý, záda mu jistil týmový kolega z týmu Phoenix Audi Alexandre Prémat. Nakonec oba kolegy předjel Mattias Ekström. Švéd se musel probojovávat startovním polem po další nevydařené kvalifikaci. Díky velmi dlouhému prvnímu úseku závodu (stintu) však ztrátu dokázal eliminovat. Mattias také mohl těžit z chyb týmových kolegů včetně Martina Tomczyka, který mu uvolnil cestu.

Švédova cesta však nebyla také jednoduchá, když například po první zastávce musel předjet Mercedes Paula di Resty. To se bojovalo o páté místo. Za Ekströmem tak dokončili značkoví kolegové Jarvis a Prémat. Pátý byl Martin Tomczyk, který odjel solidní závod. Šestý závod dokončil Markus Winkelhock, který těžil z pozdější druhé zastávky v boxech.

Bruno Spengler se ze začátku udržoval na třetí pozici. Po první zastávce však ztratil na nerozehřátých gumách. Nakonec tedy dojel na sedmém místě, jen pozici před úřadujícím šampiónem, Timem Scheiderem. První nebodovanou pozici obsadil Scheiderův loňský největší konkurent v boji o titul, Paul di Resta.

Vytisknout

Diskuze: Zandvoort: Paffett vyhrál a ujímá se vedení

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Stoner obhajuje trakčnú kontrolu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud