Vystřídá Holandsko Španělsko a Maďarsko?

iM2, 29. září 2013, 18:22 Google+

DTM by se mohlo v roce 2014 vrátit opět do Španělska a zároveň by se závodu DTM mohli dočkat fanoušci v Maďarsku. Černé mraky se však stahují nad tratí v holandském Zandvoortu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Molina, Miguel

Molina, Miguel | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Rozšiřování do dalších zemí je ústředním tématem DTM posledních měsíců. Kalendář 2014 by se mohl dočkat určitých změn. S největší pravděpodobností se DTM ukáže v Maďarsku na okruhu nedaleko Budapešti, také šance na návrat Španělska jsou dobré. Jet by se mohlo v Barceloně.

Nad okruhem v Zandvoortu se ale stahují temná mračna. Zdá se, že dnešní závod byl posledním na tomto okruhu: "Vypadá to tak. Je to k naší lítosti a také lítosti jezdců," řekl šéf Audi Gass. Pokud by se tedy potvrdily záměry ITR, tak bychom se dočkali v příštím roce 11 závodů (případně i 12 závodů - kdyby došlo na závod v Číně).

K 6 závodům v Německu na 5 různých tratích (Hockenheimring, Nürburgring, Laustzring, Norisring, Oschersleben) bychom připočítali závod ve Velké Británii (Brands Hatch), Rakousku (Red Bull Ring), Rusku (Moskva), Španělsku (Barcelona) a Maďarsku (Hungaroring). 5 závodů v zahraničí ještě nikdy v kalendáři od znovuzrození DTM v roce 2000 nebylo.

Spekulovalo se také o návratu do Francie (mluvilo se o Dijonu), závodu ve Švédsku a nebo třeba v Abú Dhabí. Tyto úvahy se však zatím pravděpodobně nenaplní. Výrobci by však o tyto trhy zájem měly.

Ve Španělsku DTM jezdilo pravidelně (do roku 2009 na okruhu v Barceloně, poté ve Valencii). V Barceloně by mělo téměř jistě začít zimní testování. Také v Budapešti se v roce 1988 již závod DTM jel. Před několika měsíci také ITR oznámilo návrat do Číny, zatím se však neví, jestli se pojede v Šanghaji nebo Guangdongu.
Vytisknout

Diskuze: Vystřídá Holandsko Španělsko a Maďarsko?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Farfus, Augusto

Zandvoort:Farfus vyhrál,titul má Rockenffeler

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud