Zandvoort je zpět v kalendáři! Nahrazuje Čínu

iM2, 29. července 2014, 20:24 Google+

Zandvoort je zpět v kalendáři DTM jako náhrada za zrušený závod v Číně, kde se mělo jet v ulicích Guangzhou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Schumacher, Ralf

Schumacher, Ralf | foto: dtm.de

Sdílejte článek

DTM se letos mělo poprvé od roku 2010 opět představit v Číně. O tom, že se ale nakonec závod v Asii zruší, se spekulovalo již hodně dlouho. "Musíme být schopni garantovat standard DTM, i když se jede v cizí zemi. To se týká bezpečnostních opatření kolem okruhu, paddocku, vybavení boxů a garáží a diváckých míst," začal Hans Werner Aufrecht, předseda představenstva ITR.

"Navíc musí být zajištěno také solidní financování podniku. Když se začalo mluvit o letošním závodu v Číně, všechny tyto aspekty nemohly být splněny na požadované úrovni," vysvětluje důvody Aufrecht. Závod v Číně byl sice letos zrušen, avšak organizátoři DTM se netají svojí chutí vrátit se do nejlidnatější země světa někdy v budoucnu.

"Avšak návrat do nejlidnatější země světa a na jeden z nejdůležitějších trhů pro prémiové značky, které jsou v DTM zastoupeny, zůstává naším cílem. Na realizaci tohoto cíle budeme pokračovat." V Číně se mělo jet o víkendu 28. - 29. září, tento termín zůstane zachován, jen se týmy sejdou na tradičním Zandvoortu, který se letos původně jet neměl. Bude se jednat o předposlední závod sezony.
Vytisknout

Diskuze: Zandvoort je zpět v kalendáři! Nahrazuje Čínu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Martin, Maxime

Martin si moskevské vítězství vychutnal

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud