Matsuura ze závodu v Michiganu zklamán

ar1, 2. srpna 2004, 04:41 Google+

Vedoucí jezdec hodnocení nováčku letošní sezony, Kosuke Matsuura měl závod v Michiganu slibně rozjetý, nicméně, skončil až na 17. pozici.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Matsuura, Kosuke

Matsuura, Kosuke | foto: Ron McQueeney/IRL

Sdílejte článek

Matsuura, jenž startoval ze druhé pozice na startu, jezdil stále poblíž čelní skupiny jezdců po celou dobu závodu. Matsuura, jezdící ve 158. kole na šesté pozici, měl zajet do boxů pro dotankování a výměnu pneumatik. Jeho týmový kolega Adrian Fernandez, při nájezdu do vlastního boxu roztočil své auto a srazil jednoho z Matsuurových mechaniků.

Díky této nehodě, Matsuura zajel později do boxů, což ho poškodilo. Navíc v boxech strávil více času, než je obvyklé. Ještě se po vyjetí z boxů snažil dostat na osmou pozici. Bohužel se srazil s Heliem Castronevesem a poničil si přední přítlačné křídlo. Matsuura musel zajet do boxů, to již pod zelenou vlajkou, která restartovala závod, čímž ztratil jedno kolo. Nakonec skončil v závodě až na 17. pozici.


Kosuke Matsuura, #55 Panasonic ARTA Panoz G Force/Honda/Firestone:

„Jsem velmi zklamán. Prvních 150 kol bylo dobrých. Při mém prvním pit stopu, Adrian srazil jednoho z mých mechaniků a já tak nemohl zajet v klidu na první zastávku. Mechanik naštěstí srážku přežil takřka bez zranění a já ztratil více jak deset sekund. Další věc se stala, když jsem se prodíral větším počtem jezdců na dráze. Když jsem se držel ve vzduchovém pytli, Helio neskutečně zpomalil a já již nemohl nic dělat. Dotkl jsem se ho předkem svého vozu, zničil si levou stranu předního křídla a musel jsem zajet do boxů. To byly dvě velké chyby. Jinak tým odvedl velmi dobrou práci celkově a také při zastávkách. Doufám, že v Kentucky bude vše jiné a že zde budeme mít úspěšný víkend.“

Super Aguri Fernadnez Racing
Foto: IMS Photo Ron McQueeney
Vytisknout

Diskuze: Matsuura ze závodu v Michiganu zklamán

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Meira, Vitor

Fernandez po dvou chybách až dvanáctý

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud