Turecký závod GP2 komplikovali toulaví psi

Daniel Šupa, 11. května 2008, 13:33 Google+

TURECKO - 2. ZÁVOD; Romain Grosjean zajel dnes dopoledne výborný závod a získal letošní první vítězství. Smolařem dne byl zcela jistě Bruno Senna, jehož výbornou stíhací jízdu zastavil zbloudilý pes, jemuž byl střet taktéž osudným.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Premat, Alexandre

Premat, Alexandre | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Famózní start se podařil ruskému jezdci stáje Campos Petrovovi, který ze čtvrtého místa převzal vedení. Grosjean se zapletl do souboje s Chandhokem a Carrollem, kterému se start z první pozice nevydařil vůbec. Favorizovaný Francouz projel první zatáčkou za Petrovem, Buemim a Villou. Takové štěstí ale nepotkalo osm jiných pilotů, díky jejichž problémům vyjel na dráhu safety car.

Po restartu Grosjean okamžitě předjel Villu, v jeho závěsu se držel včerejší suverén Pantano. Duel Chandhoka s Villou byl natolik tvrdý, že se oba jezdci po kontaktu připravili o nadějné bodované pozice.

Výborně si v průběhu závodu vedl Senna, který musel po včerejší smůle startovat z hloubi pole. Z šestnácté startovní pozice se probil i díky sérii nejrychlejších kol na místo šesté a bylo jasné, že vzestup bude pokračovat. Brazilcovi však štěstěna opět nepřála a do cesty mu postavila zaběhnutého psa. Po kontaktu, kterému nešlo zabránit, se kulhající Dallara stáje iSport vrátila do boxů, ale se zlomeným závěsem předního kola synovec legendárního Ayrtona Senny závod vzdal.

V dalším kole se Grosjeanovi útok na Petrova vydařil a začal se zbývajícímu poli jezdců postupně vzdalovat. Když se na dráze objevil další pes, vedení závodu povolalo bezpečnostní vůz podruhé.

Jakmile pořadatelé situaci zvládli a závod restartovali, Grosjean zmizel vstříc svému prvnímu triumfu a Petrov měl plné ruce práce s Buemim, jeho obraz cele zabíral zpětná zrcátka druhého vozu. Pořadí se na prvních třech místech nezměnilo a body si připsali ještě Pantano, Conway a Hanley.

 

Vytisknout

Diskuze: Turecký závod GP2 komplikovali toulaví psi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Andretti, John

John Andretti nahradí Jaye Howarda

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud