Audi se nevzdá bez boje

iM1, 25. října 2016, 16:25 Google+

V letošní sezóně se štěstí k Audi otočilo zády. Na závody v Silverstone, Le Mans a Austinu nebudou členové týmu Audi Sport Team Joes vzpomínat v dobrém. Trojice Loterrer / Tréluyer / Fässler ale před posledními závody sezóny nehází pomyslnou flintu do žita.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Benoit Tréluyer je odhodlaný bojovat až do konce

Benoit Tréluyer je odhodlaný bojovat až do konce | foto: Audi Sport Press

Sdílejte článek

Minulý závod v Japonsku také nezačal pro posádku #7 nijak nadějně, když museli vzdorovat problémům již v prvním volném tréninku. „Nedařilo se nám absolvovat potřebné testy a závodní simulace, protože jsme hned na začátku zničili dvě sady pneumatik,“ prozradil Benoit Tréluyer. “Museli jsme se hned od počátku soustředit na nalezení nejvhodnějšího nastavení pro závod, i za cenu obětování kvalifikace.

Audi #7 díky tomu chyběla kvalifikační rychlost, což znamenalo start až ze 3. řady, ale díky soustředěnému výkonu se francouzský pilot po startu rychle propracoval na třetí pozici. „Ještě před první zatáčkou jsem byl třetí,“ říká nadšeně Tréluyer. „Vůz na začátku ještě trochu plaval, ale provedl jsem v kokpitu nějaké změny nastavení a rychle se to zlepšilo a já měl auto po pár kolech plně pod kontrolou. Byl jsem si ve voze jistý a tak jsme zkoušeli vymyslet něco neočekávaného, čím bychom mohli soupeře překvapit. Bohužel ale hybridní systém byl proti. Je to velká škoda, protože auto bylo až do té chvíle vynikající a mohli jsme určitě bojovat o vítězství, což dokázala naše sesterská posádka v Audi #8. Doufám, a celý tým se mnou souhlasí, že se to určitě zlomí a že se k nám štěstí znovu přikloní. Budeme stále tvrdě pracovat a úspěchy se opět dostaví. Nesmíme to vzdát!

Šampion FIA WEC ročníku 2012 se vyjádřil také k podpoře japonských fanoušků: „Nemohu dostatečně poděkovat zdejším fanouškům za jejich ohromnou podporu. S Andréem (týmový kolega André Lotterer) bychom jim rádi poděkovali za jejich laskavost a věrnost z nejvyššího stupínku pódia, ale bohužel to budeme muset odložit až na příští rok. Závodil jsem zde několik posledních sezón a oni mi neustále, rok co rok, vyjadřují velkou podporu. Hodně to pro mne znamená a velmi si té podpory vážím.

Na vítězství, které by Benoit Tréluyer chtěl věnovat svým japonským, ale i všem ostatním fanouškům na celém světě, může posádka Audi #7 dosáhnout 6. listopadu v Číně. „Shanghai Internacional Circuit nám určitě sedne více. S ohledem na uplynulou část sezóny sem přijíždíme optimisticky naladěni. Každý závodní víkend jsme dosáhli určitého pokroku a jsme přesvědčeni, že se to jednou vyplatí. Samozřejmě do toho musíme jít naplno a pokusíme se najít to něco, co nám oproti minulým sezónám letos chybí.“ To „něco“ v co Benoit doufá, může být právě to potřebné štěstí, kterého se jim letos tolik nedostává. „Vítězství je to, co nám doposud v letošní sezóně tolik chybí. To pomůže povznést našeho ducha. S problémy a smůlou se obtížně vyrovnáváte, pokud to trvá příliš dlouho. Nesmíme to vzdát a my se nevzdáme!

Vytisknout

Diskuze: Audi se nevzdá bez boje

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Antonio Felix letos v Rakousku

Antonio Felix da Costa končí svůj program s BMW v DTM

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud