Čelní náraz v rychlosti 281 km/h

Daniel Šupa, 9. května 2008, 22:05 Google+

Davide Valsecchi prožil spolu s očitými svědky a svými blízkými těžkou chvíli při dnešní odpolední kvalifikaci na turecký první závod, když jeho Dallara narazila maximální rychlostí téměř čelně do bezpečnostní bariéry na konci dlouhé rovinky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valsecchi, Davide

Valsecchi, Davide | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

„Začal jsem brzdit, byl kolem deseti metrů přede mnou, ale jeho vůz se řítil dál. Možná přišel o brzdy nebo se stalo něco jiného, ve vysoké rychlosti pak vyletěl z dráhy," uvedl očitý svědek nehody a pozdější vítěz kvalifikace Giorgio Pantano, jenž jel v inkriminovaný okamžik těsně za svým soupeřem.

Dallara odvedla při konstrukci monopostu pro seriál GP2 svoji práci dobře, neboť po ošklivé havárii podobné španělskému dramatu Heikki Kovalainena ve formuli 1, vyvázl i Valsecchi bez vážnějšího zranění.

Jezdec byl při vědomí a ihned byl převezen k lékařským prohlídkám. Ačkoliv neutrpěl žádnou zlomeninu, ani v jednom z následujících dvou tureckých závodů za volant neusedne. Tým Durango potvrdil, že si Davide stěžuje na bolesti zad a nejpravděpodobnější příčinou havárie bylo skutečně selhání brzd.

 

Vytisknout

Diskuze: Čelní náraz v rychlosti 281 km/h

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Pantano, Giorgio

Pantano čaruje v Turecku

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud