Pantano vládne Turecku dál

Daniel Šupa, 10. května 2008, 21:07 Google+

TURECKO - 1. ZÁVOD; Giorgio Pantano získal po včerejším pole position další triumf v podobě svého letošního prvního vítězství. V silné formě se představil i druhý Grosjean a třetí dokončil závod Zuber.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pantano, Giorgio

Pantano, Giorgio | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Poté co zhasla startovní světla, Pantano startující za tým Racing Engineering vystřelil vstříc první zatáčce. Podobně úspěšný byl i Grosjean, jenž předjel Carrolla a na brzdy i Zubera. Za vedoucí trojicí však došlo ke kontaktu, do kterého byli zapojeni Carroll, Maldonado, Buemi, Hanley a Senna.

Pantano zvyšoval náskok, Zuber se snažil najít slabinu Grosjeana a zbytek pole s odstupem vedl Chandhok před Petrovem, Villou, D´Ambrosiem a Carrollem. Villa tvrdě tlačil na pomalejšího Petrova a rozhodnout měla zastávka v boxech. Bohužel však musel Villa při odjezdu od mechaniků zabrzdit, aby se vyhnul srážce s Maldonadem.

Smutným hrdinou závodu byl Valerio, který nezvládl vůz v osmé zatáčce a vedení povolalo safety car. Vedoucí jezdci využili situaci k dotankování a výměně pneumatik a v nezměněném pořadí se seřadili k závěrečnému sprintu na pět kol.

Pantano si určoval rychlost a pro svoje zkušenosti nezaváhal. Druhé místo si pohlídal Grosjean, třetí Zuber nedokázal v závěru na Francouze ani zaútočit. Chandhok dokončil poprvé na bodech, následovali Petrov, Buemi, Villa a poslední bod získal za osmé místo Carroll. Bod za nejrychlejší kolo si připsal Zuber.

Pantana výhra katapultovala do jasného vedení v průběžném hodnocení s 21 body. Druhý Zuber jich má zatím 13, Grosjean je třetí se 12 body.

Do zítřejšího druhého závodu startuje prvních osm v obráceném pořadí a start je naplánován na 11:30 našeho času.

 

Vytisknout

Diskuze: Pantano vládne Turecku dál

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Patrick, Danica

Danica Patrick zranila mechanika + VIDEO

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud