George Bush přivítal Hornishe v Bílém domě

iM3, 19. července 2006, 12:52 Google+

Sam Hornish, vítěz letošního 90. ročníku závodu Indianapolis 500, dostal další odměnu. Včera navštívil Bílý dům ve Washingtonu a setkal se s prezidentem USA, Georgem Bushem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hornish jr., Sam

Hornish jr., Sam | foto: IRL

Sdílejte článek

Hornish je pověstný svým vtipem a málokdy ztratí řeč, ale při vstupu do prezidentské místnosti ustrnul nervozitou. Kromě něj se tváří v tvář s Bushem setkala Hornishova žena, ředitel autodromu Indianapolis Tony George a majitel současného nejúspěšnějšího týmu, Roger Penske.

George Bush si při vstupu hostů neodpustil svoji klasickou uvítací frázi: „Vítejte v Bílém domě, v centru svobody.“

„Na tohle se opravdu nemůžete připravit,“ řekl Hornish, který si měsíc chystal otázky pro vysoce postavené muže americké politiky. Jakmile však došlo na věc, ztrácel Hornish řeč. Bush se jen hodinu před návštěvou vrátil ze St. Petersburgu, kde probíhalo jednání G-osmičky.

„Je to pocta, že si na nás prezident našel alespoň trochu času“, odpovídal na dotazy Roger Penske. Ten již Bílý dům navštívil v roce 1991 s čtyřnásobným vítězem Indy 500, Rickem Mearsem.

George Bush pochválil nastávající změnu v palivech, která má přijít v platnost od příštího roku. Doposud je palivo pro vozy IndyCar tvořeno směsí etylalkoholem a metylalkoholu, od sezóny 2007 se má do nádrží tankovat jen čistý etylalkohol.

foto: IRL

Vytisknout

Diskuze: George Bush přivítal Hornishe v Bílém domě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Andretti, Marco

Marco Andretti trpěl problémy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud