Tým Penske a 500 mil Indianapolis

iM3, 30. května 2006, 14:46 Google+

Hornish jr. nedokázal držet krok s Wheldonem a Castroneves v jeho průběhu havaroval. To nebyla zrovna nadějná vyhlídka na vítězství…

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hornish jr., Sam

Hornish jr., Sam | foto: Ron McQueeney/IRL

Sdílejte článek

A když už se zdálo, že se karta obrací, nastalo boxové nedorozumění a s tím související penalizace. Během žluté fáze zajel Hornish natankovat, jenže palivová hadice nešla vytáhnout a Hornish dostal pokyn jet. Podobnou situaci zažil Jenson Button při Grand prix San Marina, ovšem na rozdíl od Hornishe za ni nebyl potrestán. Americký jezdec týmu Penske dostal černou vlajku a musel projet boxovou uličkou. Nakonec vybojoval zpět pozici, ze které startoval a závod s druhým nejtěsnější rozdílem v historii Indianapolis vyhrál.

„S Michaelem, Mariem a samozřejmě s Marcem jsme nyní přáteli. Marco byl ve vedení a zbývalo jedno jediné kolo, je výjimečný,“ odpovídal majitel vítězného týmu Roger Penske.

Pět kol před cílem začal závěrečný souboj o nejcennější vítězství. V tom posledním vstávali diváci ze sedaček a sledovali Andrettiho s Hornishem. „Řekl jsem mu (Hornishovi) – přišel tvůj čas,“ pokračoval Penske. „Sam Hornish dosahoval na cílové rovince rychlosti 219 mph, zatímco Marco Andretti 214 mph a to byl obrovský rozdíl.“

Další závod se jede již tuto neděli ve Watkins Glen. Jedna ze dvou tratí v seriálu IRL, kde piloti nezatáčejí jen doleva. Watkins Glen hostí každoročně kromě IRL i závody seriálu NASCAR a v 60. letech na tento okruh zavítala i formule 1.

foto: Ron McQueeney/IRL

Vytisknout

Diskuze: Tým Penske a 500 mil Indianapolis

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Patrick, Danica

Smíšené pocity Danici Patrick

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud