Formula E: Nezastavitelný Buemi zvítězil i v Argentině

iM4, 18. února 2017, 21:32 Google+

V argentinském Buenos Aires pokračoval třetím podnikem seriál Formula E. A stejně jako v předchozích dvou závodech v Hong Kongu a Marakeši vystoupal na nejvyšší stupeň Sébastien Buemi. Stal se tak prvním jezdcem v historii šampionátu, který si připsal vítězný hattrick.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sébastien Buemi

Sébastien Buemi | foto: FIA Formula E

Sdílejte článek

V úvodu závodu, vypsaného na 37 okruhů, sice vedl poleman di Grassi, ale dlouho mu to nevydrželo. Ve třetím kolem se během tří zatáček propadl na třetí místo za Jeana-Erica Vergne a Sébastiena Buemiho.

Ani souboj dvou bývalých jezdců týmu Scuderia Toro Rosso netrval příliš dlouho a po několika chvilkách se Buemi bezpečně usadil na čele závodu.

Švýcar si své vedení udržel i po pit stopech, avšak svému pronásledovateli Vergnemu se příliš nevzdálil. Buemi proťal cílovou fotobuňku necelé tři sekundy před jezdcem týmu Techeetech. 

Třetí místo nakonec vybojoval di Grassi, který se však o něj ještě musel poprat s Nicolasem Prostem. Nad di Grassiho třetím místem nicméně ještě visí otazník. Jeho nebezpečné vypuštění do boxové uličky, kde téměř kolidoval s Piquetem, je totiž vyšetřováno komisaři.

Právě Piquet pak uzavřel TOP5. Kompletní výsledky naleznete na tomto odkazu.

Vytisknout

Diskuze: Formula E: Nezastavitelný Buemi zvítězil i v Argentině

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Nissan GT Academy Team RJN, Hungaroring 2016

Nissan vyvine nové GT-R GT3 pro rok 2018, představil také sestavu pro Blancpain…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud