Marco Andretti pokračuje v rodinné tradici

iM3, 30. května 2006, 12:07 Google+

Na nováčka, kterému je 19 let, to není rozhodně špatné. Původně poklidný průběh závodu narušil svou závěrečnou jízdou na vedoucí pozici. Nakonec však prohrál souboj s Hornishem a dojel druhý.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Fernandez Racing

Sdílejte článek

Jakmile zastavil u svých mechaniků a sundal helmu, bylo na jeho tváři vidět zklamání. Před rokem zakončoval studium na střední škole a nyní je jedna z nejznámějších osob v Americe. „Málem jsem vyhrál, nechci čekat zase rok. Doufal jsem, že to zvládnu,“ seděl na voze a rozdával rozhovory.

Andretti v předposledním kole Hornishe tvrdě zavřel a málem způsobil i kolizi. Hornish musel prudce zpomalit a na Marca značně ztratil. Zdálo se, že o výsledku je rozhodnuto, ale Hornish po oválu doslova létal a v posledním kole na cílové rovince Andrettiho předjel.

„Myslel jsem, že když udržím ideální stopu, dokážu to,“ řekl Andretti. „Nevěděl jsem kde se objeví, byl jako bumerang.“

Další nováčci si již tak dobře nevedli. Townsend Bell byl v 162. kole povolán do depa a nakonec byl klasifikován na 22. místě. Arie Luyendyk skončil ještě před polovinou závodu a Thiago Medeiros dokonce již po 24. kolech. Nejhůře dopadl P.J. Chesson, který ve druhém kole havaroval a smetl při tom svého týmového kolegu.

foto: Indianapolis Motor Speedway 2004

Vytisknout

Diskuze: Marco Andretti pokračuje v rodinné tradici

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Janiš/Bert

Brno v obrazech, 3. díl

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud