Helia Castronevese čeká rovná stovka

iM3, 15. dubna 2008, 17:50 Google+

Sedmileté manželství s IRL má za sebou po rozvodu s CCWS Helio Castroneves. Přesně v roce 2001 odešel usměvavý Brazilec do IRL, kde zůstal dodnes.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Castroneves, Helio

Castroneves, Helio | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

První závod absolvoval na oválu Phoenix, ten stý proběhne v Japonsku v Motegi. Castroneves se zařadí po bok Scotta Sharpa (146) a Sama Hornishe 116), kteří na tento milník již dosáhli. Pokud by Buddy Lazier sehnal sedačku na dvaadevadesátý ročník Indianapolis 500, vstoupil by do klubu taktéž.

„Nepočítám to, ale je pro mne ctí být v tomto seriálu konkurenceschopný. Znamená to, že cokoliv dělám, dělám to dobře. Doufám v další stovku,“ řekl dvojnásobný vítěz Indy 500.

Při prvním startu na Indianapolis vedl posledních 52 kol a o vteřinu a půl porazil týmového kolegu Gil de Ferrana. Následující rok úspěch zopakoval a stal se první pilotem, který při svých dvou prvních startech na Indy vždy zvítězil.

„Každé vítězství je unikátní. Indy 500 je pravděpodobně nejvýznamnější, protože bylo moje první. Tehdy série čítala pouze ovály, ale já tu výzvu přijal. Nyní IndyCar přijímá i klasické okruhy, což je skvělé.“
Vytisknout

Diskuze: Helia Castronevese čeká rovná stovka

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Fernandéz, Adrián

Závod v Edmontonu se pojede ještě letos

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud