Helio Castroneves chce americké občanství

iM3, 26. února 2010, 19:00 Google+

Před rokem byl na prahu krachu osobního života, čelil obvinění z daňových úniků vůči USA, nyní se chce stát právoplatným občanem Spojených států. Helio Castroneves narozený v Sao Paulu už nemá zájem cítit se jako outsider v zemi, kterou podle vlastních slov miluje.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Castroneves, Helio

Castroneves, Helio | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

„Chci začít s čistým štítem,“ uvedl Castroneves během testů na okruhu Barber Motorsports Park. Během soudního procesu musel spolknout hořkou pilulku v podobě extrémního zájmu novinářů, kteří doslova obklíčili jeho dům v Coral Gables na Floridě. Nad hlavou mu dokonce létaly helikoptéry. „Chci začít znovu, změnit svůj život. Když tam přijdu, cítím to všude. Pořád mám vzpomínky na helikoptéry, kamery. Bylo to strašné,“ vracel se Castroneves o rok zpět.

Dům o rozloze 670 m2 prodává, pokud všechno půjde podle plánu, příští týden se ho zbaví za 2,3 milionů dolarů. Do Coral Gables se Castroneves přestěhoval v roce 2004. „Od té doby se věci změnily,“ pokračoval Castroneves, jenž nyní bydlí v Atlantě, ale má v úmyslu se vrátit na Floridu.

„Chci být americkým občanem. Ještě nevím co je k tomu zapotřebí, mám na to pět let.“ Castroneves nejprve dostával pracovní povolení, před nedávnem obdržel zelenou kartu. Jedním ze způsobů, jak docílit nového občanství, je oženit se z americkým občanem. Tím je jeho přítelkyně Henao, se kterou nedávno přivítal na svět dceru Mikaellu. „To je ta nejlepší cesta,“ okomentoval možnost vstupu do svazku manželského.

Vytisknout

Diskuze: Helio Castroneves chce americké občanství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Briscoe, Ryan

Team Penske ztratil podporu hlavního sponzora

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud