Pravidla DTM: Nissan chce podporu FIA

iM2, 14. června 2011, 22:01 Google+

Nová pravidla DTM by měla platit i v japonské sérii Super GT. Nissan však chce podporu FIA.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Od sezony 2012 vstoupí v platnost nová pravidla, ta by však neměla platit jen pro DTM, ale mimo jiného i v Japonsku. Promotér DTM, společnost ITR, o tom vede debaty s představiteli japonských Super GT. Nicméně jeden z tamních výrobců, automobilka Nissan, teď prohlásila, že by si pro nová pravidla přála podporu ze strany FIA.

"Je nezbytné, aby v tom byla zainteresována další organizace jako je FIA, aby byla pravidla hodnověrná. Neměla by to být pravidla pouze pro jednu kategorii v Německu a jednu v Japonsku, mělo by to být globální," říká Shoichi Miyatani, prezident Nissanu/Nismo motorsport, pro server Autosport. Jen dodejme, že pokud by měla být nějaká pravidla akceptována celosvětově, tak musí mít podporu ze strany FIA.

Pro Nissan jsou mezinárodní pravidla důležitá, protože v případě jejich schválení by mohl svoje vozy nasadit nejen v Japonsku nebo v Německu, ale po celém světě. Jednání mezi ITR a Super GT běží již více jak rok. Možné partnerství s Japonskou sérií bylo také jedním z důvodů pro BMW ke vstupu do DTM. Podle Miyataniho však jednání momentálně díky finanční nestabilitě po zemětřesení a tsunami v Japonsku trochu váznou.
Vytisknout

Diskuze: Pravidla DTM: Nissan chce podporu FIA

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Le Mans: Rozhodlo 13,854s

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud