Kansas: Dixon opět z Pole position

ar1, 6. července 2003, 02:24 Google+

Australan Scott Dixon vyhrál s vozem G Force Toyota týmu Chipa Ganassiho kvalifikaci na nedělní závod 300 mil Kansasu, do kterého odstartuje z Pole position.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Z první řady také odstartuje Dixonův týmový kolega Tomas Scheckter, který zajel takřka stejný čas. Oba jezdci týmu Target Chip Ganassi Racing byli nejrychlejšími již v pátečním tréninku, s tím rozdílem, že se dnes své pozice vyměnili.

“Tým udělal obrovský kus práce“, řekl Dixon po kvalifikaci. “Vstupem do kvalifikace jsme si byli docela jisti, citili jsme se zde jako doma“. :Myslel jsem, že pole získá Tom. Byl rychlý po celý víkend. Jak jsem již řekl, myslím si, že náš tým má velké ambice o tomto víkendu“. Pro Scotta Dixona to bylo již třetí Pole position v letošní sezoně. Tímto dnešním polem Dixon více zdůrazňuje jeho dominantní pozici v letošním šampionátu. Zvítězil v posledních dvou závodech v řadě za sebou, 15. června v Pikes Peak a 28. června v Richmondu. V neděli se pokusí na tento úspěch navázat třetím vítězstvím, kterým by se nesmazatelně zapsal do historie IRL závodů.

Tora Takagi se s vozem týmu Mo Nunn Racing kvalifikoval na třetí pozici, když dokázal 1,5 míle dlouhý ovál zvládnout za 25.1542s.

Až čtvrtý skončil Gil de Ferran s vozem týmu Marlboro Penske a pátý druhý jezdec týmu Mo Nunn Racing Felipe Giaffone. První šestku uzavřel Helio Castroneves, týmový kolega Gila de Ferrana.

Zajímavostí je, že do první šestky se tak vlezli jen tři týmy. To svědčí o velké vyrovnanosti těchto tří týmů a samozřejmě, že kvality těchto jezdců jsou velmi srovnatelné.

Závod na 300 mil odstartuje zítra v neděli 6. července 2003 ve 13,00 kansaského času.

Vytisknout

Diskuze: Kansas: Dixon opět z Pole position

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Janiš ze závodu  odstoupil pro technické problémy - anotační foto

Janiš ze závodu odstoupil pro technické problémy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud