1.Turecko: Piquet triumfoval potřetí za sebou

Daniel Šupa, 27. srpna 2006, 01:02 Google+

V prvním tureckém závodě potvrdil Piquet svoji formu a znovu snížil náskok Hamiltona. Brit nestačil, ale vybojoval alespoň druhé místo. Třetí skončil Premat ve druhém voze týmu ART.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Piquet jr., Nelson

Piquet jr., Nelson | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Na startu si Piquet zjistil vedení a nasadil opravdu ostré tempo. Jedno nejrychlejší kolo následovalo to předchozí. Na druhém místě jezdil Premat, jenž vedoucímu jezdci nestačil a umožňoval Brazilci budování komfortního náskoku bržděním soupeřů.

Za Piquetem a Prematem následoval Pantano, Lopez, Carroll a favorit Hamilton. Pantano později získal druhu pozici pro sebe a Hamilton využil chyby Lopeze a Carrolla při jejich společném souboji. Také svého kolegu Premata brzy překonal a ani bývalý pilot F1 Pantano nedokázal vzdorovat příliš dlouho.

Ve čtrnáctém kole zamířil Hamilton z druhého místa do boxů a po návratu ztrácel 40 vteřin. Piquet pokračoval stále na stejných gumách a přes sadu nejrychlejších kol soupeře dokázal svůj náskok udržovat. Brazilec zajel do boxů nakonec až ve 22. kole. S novými gumami a lehkým vozem byl pak bez konkurence a cílovou čáru protnul s náskokem osmnácti vteřin před svým hlavním soupeřem v boji o titul.

Poté co Pantano závod nedokončil se ze třetího místa radoval Premat, kterého se snažil až do posledních metrů předjet Glock s vozem týmu iSport. Páté místo vybojoval di Grassi, pro něhož to byl nejlepší letošní výsledek. Adam Carroll a Andreas Zuber také bavili publikum svojí soukromou bitvou, ale pořadí se nezměnilo. Poslední bod a zítřejší první startovní pozici si osmým místem zajistil Piquetův týmový kolega Negrao.


Foto: www.gp2series.com

Vytisknout

Diskuze: 1.Turecko: Piquet triumfoval potřetí za sebou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Dixon, Scott

Dixon odstartuje z pole-position

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud