12h Sebring v zajímavostech

Daniel Šupa, 9. března 2005, 15:48 Google+

Kdo může být nejúspěšnější, kdo odjel celých 12 hodin sám a která automobilka se prosadí?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: ALMS

Sdílejte článek

Start prestižního závodu se nezadržitelně blíží. 19. března se uskuteční na 3,7 míle dlouhém okruhu se 17 zatáčkami 53. ročník slavného vytrvalostního závodu na 12 hodin.

Sebring je místem kde se rodí legendy. Následující jména jsou pro fanoušky motoristických závodů celého světa, a minimálně amerického kontinentu, nezapomenutelnými pojmy. Mario Andretti, Juan Manuel Fangio, A.J. Foyt, Mark Donohue, Bruce McLaren, Phil Hill, Jacky Ickx, Dan Gurney, Bobby Rahal, Steve McQueen a Paul Newman.

Slavnou postavou historie závodu je i Ray Crawford, jenž svůj vůz pilotoval v roce 1955 bez vystřídání od startu do cíle, tedy celých 12 hodin.

V bohaté historii má závod mnoho jezdců, kteří vyhráli nejsilnější třídu, ale jen pěti se to podařilo třikrát. Frank Biela, Phil Hill, Mario Andretti, Hans Joachim Stuck a Olivier Gendebien jsou zmíněnými pěti hrdiny.

Pouze Biela má letos šanci vystoupit z této řady ještě výše. Podobně může Tom Kristensen rozšířit zmíněnou pětku na šestici. Oba pojedou s vozy Audi R8, které jsou i letos favority.

Neméně zajímavá však bude i třída GT1. Řadu vítězství ve třídě bude obhajovat tovární tým Corvette Racing, ale v USA bude poprvé startovat ambiciózní tým Aston Martin Racing a v Evropě úspěšný Maserati Corse. Díky třem plnohodnotným továrním stájím lze očekávat usilovnou přípravu a prestižní bitvu na ostří nože.


Foto: ALMS; Audi Sport Press

Vytisknout

Diskuze: 12h Sebring v zajímavostech

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Hunter-Reay, Ryan

Hunter-Reay podepsal s Rocketsports

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud