Wendlinger jmenován v Rakousku jezdcem roku

iM2, 16. listopadu 2007, 22:31 Google+

Výbor OSK, rakouský závodní řídící orgán, rozhodl, že bude jezdci Jetalliance Karlu Wendlingerovi uděleno ocenění “jezdec roku 2007“. Bývalý pilot F1 dostal toto ocenění podruhé ve své kariéře. Poprvé se tak stalo v roce 1999.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wendlinger, Karl

Wendlinger, Karl | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Poprvé získal jmenovaný titul po sezóně, ve které působivým stylem zvítězil ve FIA GT se svým týmovým kolegou Olivierem Berettou za volantem vozu Chrysler Viper GTS-R.

V roce 2007 Karl se svým Jetalliance Aston Martin DBR9 prohrál těsnou bitvu o titul až ve finálovém závodě. Titul mu unikl sice o fous, ale stal se jezdcem s nejvíce vítězstvími i pole position (obojí třikrát), čímž se stal také nejlepším kvalifikantem z celého startovního pole.

„Nakonec to byla jasná volba pro Karla, který letos  podal vynikající výkony. Opravdu si tohle ocenění zaslouží,“ říká předseda OSK Dr. Harald Hertz.

Wendlinger byl očividně z tohoto ocenění překvapený. „Ocenění je opravdu velice příjemné, protože je to uznání za celoroční výsledky. Chtěl bych využít této příležitosti k tomu, abych poděkoval všem, co se na úspěchu podíleli. Chtěl bych také poděkovat všem sponzorům, ale hlavně mému týmu Jetalliance Racing. Každý zde tvrdě pracuje.“

Lukas Lichtner-Hoyer, majitel Jetalliance Racing, je pochopitelně také velice potěšen: „Jsme velice potěšeni, že máme jezdce roku. Jsme pořád ještě mladý tým. Do špičky ve FIA GT jsme se ale zvládli dostat ve velice krátké době. Gratuluji Karlovi, který měl letos opravdu velice silnou sezonu.“

Oficiální předávací ceremonie proběhne 30. listopadu v Linci.

Vytisknout

Diskuze: Wendlinger jmenován v Rakousku jezdcem roku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Karthikeyan, Narain

Narainovým cieľom je lepší výsledok

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud