Van der Zande chce do DTM

iM2, 11. října 2010, 21:08 Google+

Renger van der Zande by od roku 2011 opět rád vrátil do DTM holandské barvy. Podá mu pomocnou ruku Mercedes?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Prozatím vždy vyšel Renger van der Zande z udílení kokpitů v DTM na prázdno, teď doufá v novou šanci pro rok 2011. Dnes 24letý Nizozemec testoval na podzim roku 2007 pro Mercedes, ale nakonec nebyl vybrán. V lednu 2009 to už vypadalo nadějně, dokonce Renger absolvoval další test C-Klasse. Ale Mercedes se rozhodl pro rok 2009 nasadil jen osm aut, takže na Rengera opět nezbylo místo.

Nizozemec tak zůstal u formulového závodění, v roce 2009 závodil v Britské Formuli 3. V tomto roce také závodil v nově vzniklé GP3, měl však nějaké problémy, a tak se mu sezona příliš nevyvedla. Na Oscherslebenu se však van der Zande vrátil do Euroserie Formule 3 , ve které už závodil několik dřívějších sezon. Jeho cílem však zůstalo DTM. V listopadu van der Zandeho čeká závod v Macau: „tam spojím své síly s Mercedesem, představím tam nový motor od Mercedesu. Mým cílem pro rok 2011 zůstává kokpit DTM. Bylo by velkolepé, kdybych mohl v DTM reprezentovat holandské barvy.“

Mercedes by v roce 2011 teoreticky mohl mít jeden roční vůz pro van der Zandeho. Stalo by se to za předpokladu, že se Paulu di Restovi podaří naplnit jeho sen o F1 a stane se stabilním pilotem Force India. Pak by se mohl Jamie Green, který jezdí s ročním vozem posunout a dostat aktuální specifikaci C-Klasse. Jeden roční vůz by pak zůstal volný. Pak by ale pravděpodobně van der Zande nebyl jediným, kdo by si na volné místo dělal zálusk.
Vytisknout

Diskuze: Van der Zande chce do DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kuismanen/Salo

U Mad-Croc Racing střídá Gavina Huisman

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud