Enge dostal nabídku z Champ Car

ar1, 4. srpna 2004, 18:49 Google+

Antonín Charouz, manažer Tomáše Engeho, dostal od týmu Mi-Jack Conquest Racing nabídku na start svého svěřence v osmém závodu série Champ Car v Elkhart Lake, který se jede tento víkend.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: BPA sport marketing, a.s.

Sdílejte článek

Enge s Charouzem nakonec po zvážení všech okolností tuto nabídku odmítli.

Český jezdec v minulém týdnu zamířil do USA kvůli testům vozu IRL s týmem Patrick Racing a během jeho pobytu za oceánem se dostala do hry účast v závodu na Road America. Manažera Charouze oslovil tým Mi-Jack Conquest Racing, kde by se znovu sešel s Justinem Wilsonem, se kterým jezdili v roce 2001 v týmu Coca Cola Nordic Racing. Enge měl nahradit Alexe Sperafica.

Antonín Charouz: „Vše se seběhlo hodně rychle. V závodních kruzích se rozneslo, že Tomáš je v Americe a tým Mi-Jack Conquest Racing nás oslovil s nabídkou startu na Road America, kde se jede tento víkend. Hodně jsme nad tím přemýšleli a ačkoliv si nabídky hodně ceníme, nakonec jsme se rozhodli proti Tomášově účasti. Nejzávažnějším problémem bylo to, že Tomáš byl v okamžiku konkrétní nabídky už na palubě letadla do Evropy a musel by letět zase zpět. Navíc by jel v průběhu 14 dnů se třemi typy formulí, což by nebylo dobré, protože naší prioritou je dosažení co nejlepších výsledků v F3000. Určitou roli hrálo také to, že by jel s šasi Reynard, které v současné době nedosahuje kvalit konkurenční Loly, kterou jede většina startovního pole. Nechtěli jsme riskovat Tomášovo dobré jméno, které si v zámoří vybudoval.“

BPA sport marketing, a.s.
Vytisknout

Diskuze: Enge dostal nabídku z Champ Car

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge úspěšně zvládl testy IRL - anotační foto

Enge úspěšně zvládl testy IRL

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud