De Angelis zdrcen smrtí Šoji Tomizawi

iMotorSport.cz / mediafax, 6. září 2010, 13:55 Google+

Motocyklový závodník Alex de Angelis je zdrcený po havárii, jejímž účastníkem byl při nedělní Velké ceně San Marina v italském Misanu a na jejíž následky zemřel jeho japonský soupeř Šoja Tomizawa. Zprávu přinesl v pondělí server Autosportu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.motogp.com

Sdílejte článek

Alex de Angelis a Scott Redding zasáhli svými stroji devatenáctiletého Tomizawu, který jim při závodě kategorie Moto2 upadl přímo pod kola. "Jsem naprosto zničený z toho, co se stalo Šojovi," uvedl v prohlášení De Angelis. "Cítím s jeho rodinou a všemi, kdo ho měli rádi," dodal a upozornil, že pozávodní reakce jeho týmu byly publikovány ještě před tím, než nemocnice potvrdila Tomizawovu smrt. "Pokud jde o závod, poskytl jsem interview bezprostředně po havárii, to jsem ještě nevěděl, jak vážné jsou důsledky. V té chvíli člověk nemá říkat vůbec nic, všechno je nepodstatné."

Tomizawův tým Suter Racing potvrdil, že De Angelis ani Redding nemohli dělat vůbec nic, aby srážce zabránili. "Je mi líto i De Angelise a našeho jedzce Scotta Reddinga," řekl výkonný ředitel stáje Eskil Suter. "Po prvotním podezření na zlomeninu pánve se potvrdilo, že Scott nemá žádné vážné zranění. Ale psychicky je naprosto otřesený, i když nic nezavinil. Byla to smutná připomínka toho, že závodění je stále nebezpečné přes veškeré zlepšování bezpečnosti tratí," řekl Suter. "Šoja byl víc než kamarád, byl pro nás členem rodiny. Všichni v paddocku ho milovali a mně je strašně líto jeho rodiny, která utrpěla takovou ztrátu," dodal.

Vytisknout

Diskuze: De Angelis zdrcen smrtí Šoji Tomizawi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

di Resta, Paul

Brands Hatch: Di Resta vítězí přesně po roce

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud