Čína: Toyota přijíždí do Šanghaje pozitivně naladěná

iM1, 1. listopadu 2016, 20:00 Google+

Toyota zvítězila na domácí půdě, posádka Stéphane Sarrazin, Mike Conway, Kamui Kobayashi se v průběžném hodnocení jezdců přiblížila na dostřel prvnímu místu. Toyota přijela k předposlednímu závodu letošního seriálu WEC v bojové náladě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Potvrdí Toyota své domácí vítězství i v Šanghaji?

Potvrdí Toyota své domácí vítězství i v Šanghaji? | foto: Toyota Motorsport GmbH

Sdílejte článek

Tým Toyota Gazoo Racing se v Japonsku před domácím publikem předvedl v plné síle a v dechberoucím finiši těsně uhájil vítězství. V šampionátu značek Toyotě sice patří 3 místo, ale na druhé Audi ztrácí „jen“ 30 bodů, což je rozdíl, který lze za určitých předpokladů v posledních dvou závodech pokořit. Také šampionát jezdců ještě není rozhodnutý, protože posádka #6 drží průběžné 2. místo se ztrátou 23 bodů. Vzhledem k tomu, že do konce sezóny zbývá „rozebrat“ 52 bodů, má Toyota rozhodně o co bojovat. Stačí, když se k posádce Anthony Davidson, Kazuki Nakajima, Sébastien Buemi štěstí přestane otáčet zády.

Toyotě se v Číně daří, ve všech čtyřech uplynulých závodech zde pokaždé stála na pódiu, z toho 2x na stupínku nejvyšším (2012 a 2014). Nabízí se zde paralela s počasím v Japonsku (v Japonsku v lichých letech při závodě prší), podle které by v letošním sudém roce měla Toyota v Číně opět vystoupat na stupínek nejvyšší.

Jak si vozy Toyota Gazoo Racing vedli na trati v Šanghaji v uplynulých ročnících WEC:

2012 - kvalifikace: 1 (#7); závod: 1 (#7)

2013 - kvalifikace: 1 (#7), 3 (#8); závod: 2 (#7), DNF (#8).

2014 - kvalifikace: 2 (#8), 4 (#7); závod: 1 (#8), 2 (#7)

2015 - kvalifikace: 5 (#1), 6 (#2); závod: 5 (#2), 6 (#1)

Toshio Sato, prezident týmu: „V minulém závodě na Fuji Speedway jsme dosáhli velice uspokojivého výsledku. Nyní chceme využít tohoto impulsu abychom letošní sezónu zakončili nejlepším možným výsledkem. Jsme velmi motivováni k dalšímu pódiovému umístění. Úroveň vytrvalostních závodů WEC se neustále zvyšuje. Poslední dva závody byly doslova šestihodinovým sprintem s minimálními rozdíly na konci závodu. Pokud chceme dosáhnout dalšího úspěchu, musíme znovu odvést maximální výkon. Těšíme se na šanghajskou výzvu.

Anthony Davidson (TS 050 Hybrid #5): „Jako vůbec první závodní jezdec jsem na této trati objel první kolo, to bylo ještě za mého působení ve F1 v roce 2004, takže jsem s touto tratí historicky spjatý. Je to velmi náročný okruh, který skýtá mnoho výzev. Zejména zakřivení v prvních zatáčkách a podobně pak v č. 13 a 14 je fascinující výzva. Jsou zde také rychlé zatáčky a pak samozřejmě dlouhá rovinka, takže je to pro inženýry celkem složité najít správné nastavení. Jízdu zde jsem si vždy užíval, takže se velmi těším.

Sébastien Buemi (TS050 Hybrid #5): „Je to dobrá a moderní trať, která patří mezi mé oblíbené. Mám rád rychlé pasáže a zdejší profil mi sedí, užívám si to tady. Dobře si pamatuji, že jsem zde bodoval v mém třetím závodě ve F1 a pak jsem zde společně s Anthonym vyhrál závod v roce 2014. Také zdejší fanoušci se o motorsport hodně zajímají, což je pěkné. Mám to tu rád.

Kazuki Nakajima (TS 050 Hybrid #5): „Těším se, naše TS 050 Hybrid byly v posledních závodech stále lepší a lepší, takže cílem je znovu bojovat na čele. V posledních závodech to byly opravdu těsné souboje, což bylo skvělé pro naše diváky a velmi vzrušující i pro nás piloty. Dáme do toho vše, abychom se opět vrátili na pódium a věřím, že k tomu máme velkou šanci. Nejprve se ale musíme dobře připravit a co nejlépe nastavit vůz.

Stéphane Sarrazin (TS 050 Hybrid #6): „Šanghaj je velmi náročná trať se spoustou nekonečných zatáček, hlavně v prvním sektoru to není jednoduché. Ale já mám tuto výzvu rád, je to velmi vzrušující. Vloni, když trať začala po dešti osychat, jsem měl dobrý závod, takže letos si to s naším rychlým TS 050 Hybrid budeme moci mnohem lépe užít. Po našem vítězství ve Fuji se těším na další závod a na boj o co nejlepší výsledek, zejména za současné situace v mistrovství, které je stále otevřené.

Mike Conway (TS 050 Hybrid #6): „Šanghaj je opravdu skvělá trať s několika vysokorychlostními úseky. Do konce sezóny zbývají již jen dva závody, takže je to pro nás velmi důležitý závod, protože stále bojujeme o prvenství v šampionátu. Bude velice těžké dostihnout kluky z Porsche #2, ale budeme v tomto boji pokračovat až do konce sezóny. Naším prvotním cílem je dosáhnout v Šanghaji a v Bahrajnu co nejlepších výsledků, abychom zůstali ve hře o titul.

Kamui Kobayashi (TS 050 Hybrid #6): „Bylo skvělé zvítězit na domácí trati ve Fuji a nemohu se dočkat až znovu vyrazím na trať. Doufám, že v Šanghaji budeme opět silní. Stejně, jako ve všech uplynulých letošních závodech, mám i zde premiéru v prototypu LMP1, ale zdejší okruh velmi dobře znám z jiných závodů. Těším se na jízdu s TS 050 Hybrid a doufám, že budeme znovu bojovat na čele. Chceme zde získat co nejvíce bodů.

Vytisknout

Diskuze: Čína: Toyota přijíždí do Šanghaje pozitivně naladěná

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ligier JS-P2 týmu ESM (Ryan Dalziel, Christopher Cumming, Luis Felipe "Pipo" Derani)

Čína: Extreme Speed Motorsports se pokusí prolomit smůlu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud