AF Corse triumfoval strategií a pneumatikami

Daniel Šupa, 14. listopadu 2004, 22:40 Google+

Obě posádky dokázaly se stále ještě novými vozy MC12 ovládnout závěrečný podnik sezony.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bertolini/Salo

Bertolini/Salo | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Bertolini/Salo poprvé bodovali a hned prvním místem. De Simone/Herbert dokončili druzí a obě posádky tak získaly letos po jednom vítězství. Připomínáme, že vozy Maserati startovaly pouze v posledních čtyřech závodech sezony.

„Měl jsem dobrý start, ale najednou mne dva vozy po straně předjely, byly neuvěřitelně rychlé a já nedokázal držet krok. Ale na této dráze rozhodují pneumatiky a brzdy. Vybrali jsme dobré gumy pro dva pitstopy, děkujeme Pirelli a týmu. S vozem nebyl jediný problém,“ popsal dnešní závod expilot F1 Mika Salo. Fin slíbil, že přes zimu udělá Maserati velký kus práce a vrátí se na dráhu s ještě rychlejším a konkurenceschopnějším vozem.

Jeho týmový kolega Andrea Bertolini byl i přes svůj smyk spokojený. „V mém stintu jsem předjížděl jeden z vozů Saleen a zavřel mi dveře. Naštěstí zůstal vůz bez následků. Musím také poděkovat Pirelli, jejich gumy byly dnes fantastické.“

Fabrizio de Simone spolu s Johnnym Herbertem měli drobné problémy se zapalováním, ale vše se ustálilo a dokázali potvrdit suverenitu Maserati druhým místem. „Vedl jsem pole za sebou a když zbývalo do konce mého stintu 10-15 kol, začalo zlobit zapalování. Zpomalil jsem a postupně se vše vrátilo do pořádku,“ vysvětlil potíže Herbert a dodal, že stále ještě učící se tým zde odvedl skutečně výbornou práci.


Foto: DPPI / FIA GT

Vytisknout

Diskuze: AF Corse triumfoval strategií a pneumatikami

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

de Simone/Herbert

Zhuhaj: Double pro Maserati

Čtěte dále

reklama

Zprávy odjinud