Seznam přihlášených: Mistři chybí!

iM2, 16. února 2011, 20:23 Google+

V seznamu přihlášených pro sezonu 2011 figuruje pouze 16 aut. Není v něm bohužel dvojice týmu Vitaphone Maserati.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Muller/Ramos

Muller/Ramos | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Bude se muset MS GT1 už ve své druhé sezoně obejít bez úřadujících šampiónů? Momentálně to tak vypadá. Uzávěrka přihlášek byla minulou středu a v tu dobu na ní bylo pouze 16 vozů. Bohužel zde nefigurovalo ani jedno Maserati týmu Vitaphone. Problém je ve stále platném pravidle, podle kterého musí každý výrobce do šampionátu nasadit čtyři speciály.

Poté, co se tým Triple-H-Hegersport rozhodl z MS odejít, zůstal Vitaphone jediným týmem. Vedla se určitá jednání s jinými týmy ohledně nasazení dvou MC12, nicméně žádné rozhodnutí ještě nepadlo. „Za těchto podmínek není žádný důvod, proč se přihlašovat,“ řekl Bartels pro 'Motorsport-Total.com'.


Stahují se nad těmito vozy mračna? Podle slov Bartelse to nebude zase tak horké...

Mistr světa však věří, že se do začátku sezony v Abú Dhabí najde ještě nějaké řešení. Nutnost nasadit čtyři vozy od jednoho výrobce se totiž zamýšlí vyškrtnout z pravidel. Nicméně ještě tato možnost v pravidlech není. Minulý čtvrtek zasedala GT Komise v Paříži. Výsledek jejich jednání není znám.

„U nás běží přípravy na sezonu normálně dále, naše auta do Abú Dhabí poletí,“ říká Bartels. Jako nepravděpodobná se navíc jeví také možnost, že by se na start postavily čtyři Corvette, takže změna pravidel by byla na místě. Švýcarský tým SRT kolem Karla Wendlingera, který vloni nasazoval vozy Nissan, by pro tuto sezonu mohl přesednout do vozů Lamborghini.
Vytisknout

Diskuze: Seznam přihlášených: Mistři chybí!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Jarvis, Olivier

Na Oscherslebenu se bude jezdit další 3 roky

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud