Fässler a Deletraz slaví mezi svodidly

iM2, 24. srpna 2008, 20:36 Google+

BUKUREŠŤ – ZÁVOD; Posádka jedné z Corvette týmu Phoenix mohla na konec oslavit vítězství v závodě v Bukuřešti, přitom duo Bertolini/Bartels uhájilo třetím místem svoje vedení v šampionátu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Deletraz/Fässler

Deletraz/Fässler | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Rodák z Plettenbergu a dřívější pilot Formule 1 Michael Bartels uhájil třetím místem z dnešního závodu v Rumunsku průběžné vedení v šampionátu GT vozů. Společně se svým kolegou Andreou Bertolinim měl Bartels před zraky 44 000 tisíc diváků ztrátu třinácti sekund na vítězné švýcarské duo Jean-Denis Deletraz/Marcel Fässler na voze Corvette Z06. Závod trval 60 minut a závodníci během nich urazili 46 kol.

Dřívější pilot DTM Marcel Fässler společně s kolegou Deletrazem vyhráli již včera večer v rumunském hlavním městě první tzv. „kvalifikační závod“. Tímto výsledkem si Team Phoenix, který je známý ze závodů německé série DTM a který sídlí v Meuspath v pohoří Eifel, zajistil první dvojité vítězství v této populární závodní sérii.

Fässler s Deletrazem od začátku velmi těsně bojovali se svými kolegy Hezemannse a Gollinem. Oba vozy týmu Phoenix Carsport Racing se navzájem nevzdálili na více něž 1s a to dokonce i po absolvování zastávky v boxech. Pár minut před koncem ovšem druhý vůz v pořadí se startovním číslem 6 musel vzdát. Gollin totiž nezvládl svoji snahu udržet se týmových kolegů a se svoji Corvette otřel o zeď a „podařilo“ se mu vylomit kolo. To znamenalo konec pro posádku Gollin/Hezemanns a také sny stáje Phoenix na double.

Zbytek pódia obsadily oba vozy stáje Vitaphone. Rychlejší byla posádka číslo dvě ve složení Negrao/Ramos se ztrátou pouhých 9s. Hned za nimi se umístili leadři celkového pořadí a vítězná posádka ze Spa Bertolini/Bartels, kteří zaostali za vítězi o 13s. Stáj Vitaphone si tak splnila cíl a dostala se oběma vozy na pódium.

Po zatím nepodařené sezóně se konečně trochu prosadila belgická dvojice Kumpen/Longin, která sváděla během závodu krásný souboj s dvojicí Maserati Vitaphonu. O problémech týmu Jetalliance Racing jsme Vás informovali zde.

Zbývající místa v první šestce obsadila stáj Gigawave Motorsport s jejich Aston Martinem, ti skončili pátí, a tým Selleslagh Racing Team s Covettou. Celkem nepřekvapilo, že nejpomalejším speciálem kategorie GT1 bylo Lamborghini Murciélago, které zároveň uzavřelo výčet GT1 vozů v městském závodě.

Polední místo v TOP 8 získalo Ferarri 430 stáje CR Scuderia. Posádku tohoto vozu tvořila dvojice Bell/Kirkald, kteří tak zároveň získali prvenství ve třídě GT2.

Výsledky závodu naleznete zde.
Vytisknout

Diskuze: Fässler a Deletraz slaví mezi svodidly

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Fassler/Gollin/Hezemans/Deletraz

Corvetty dominovaly kvalifikačnímu závodu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud