Budapešť nahradí Bukurešť

iM2, 30. června 2009, 01:46 Google+

Světový koncil FIA potvrdil to, o čem se v zákulisí šuškalo již delší dobu. Původně plánovaný závod v hlavním městě Rumunska, Bukurešti, byl ze šampionátu vyškrtnut a nahradí ho závod v maďarském hlavním městě, Budapešti.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hezemans/Kumpen/Longin

Hezemans/Kumpen/Longin | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Závod v Bukurešti se měl původně jet 8. a 9. srpna, ovšem závod v Budapešti se pojede až 29. až 30. srpna. Pro českého fanouška se tak otevírá skvělá možnost, jak navštívit závod šampionátu FIA GT, když letos Brno bohužel v kalendáři FIA GT chybí. Můžeme jen litovat, že FIA nevybrala právě Brno jako náhradníka Bukurešti.

Pátý závod se tak uskuteční na maďarském Hungaroringu, zde se závod FIA GT jel například v roce 2006. Oproti původnímu závodu v Rumunsku nás tak čeká celá řada rozdílností, zde jsou ty hlavní:

Maďarský závod bude mít normální formát závodního víkendu, který je zakončen jedním dvouhodinovým závodem. V Bukurešti se totiž tradičně jezdí dvě oddělené hodinové jízdy, jedna v sobotu a druhá v neděli. V Rumunsku se mělo původně jet na městském okruhu, zatímco v Maďarsku se pojede na klasickém autodromu.


V roce 2006 na Hungaroringu vyhrál Jarek Janiš
Vytisknout

Diskuze: Budapešť nahradí Bukurešť

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kanaan, Tony

Andretti Green táhne Japonsko a něžné pohlaví

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud