Corvetty dominovaly kvalifikačnímu závodu

iM2, 24. srpna 2008, 20:31 Google+

BUKUREŠŤ – KVALIFIKAČNÍ ZÁVOD; Posádka vozu Corvette Z06 Fässler/Deletraz uhájila vítězství v kvalifikačním závodě v Bukurešti před dalším Chevroletem. Třetím v pořadí byla posádka Maserati týmu Vitaphone.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Fassler/Gollin/Hezemans/Deletraz

Fassler/Gollin/Hezemans/Deletraz | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Hodně napínavou bitvu svedli jezdci o pole-position ve večerních hodinách v kvalifikačním závodě v Bukurešti. Corvetty posádek Fässler/Deletraz a Hezemans/Gollin spolu svedly napínavý duel ke konci tohoto závodu. Marcel Fässler nakonec duel pro sebe rozhodl, a tak se postaví na start nedělního závodu na první pozici. O tom, jak byl souboj o nejvýhodnější pozici na startu vyrovnaný, svědčí i to, že ztráta druhého činila pouhých 0,613s.

S respektem se jim na záda dívaly posádky obou Maserati týmu Vitaphone ve složení Bertolini/Bartels a Negrão/Ramos, když jejich ztráta byla 23, respektive 30 sekund. Na pátém místě byla opět americká Corvette posádky Bouchut/Maassen. Přičemž tato posádka měla štěstí, když ke konci závodu Xavier Maassen nezvládl brždění a mírně kolidoval s jedním Ferrari třídy GT2.

Na start závodu se nepostavily oba vozy rakouské stáje Jetalliance Racing z bezpečnostních důvodů. Tým měl problémy se svými Aston Martiny a tyto problémy se nepodařilo přesně specifikovat, proto se tým radši rozhodl odstoupit.

Ve třídě GT2 byla, jako poslední dobou již tradičně, velká nadvláda vozů Ferrari. Do první osmičky se vtěsnalo jen jediné Porsche.

Výsledky jsou zde.
Vytisknout

Diskuze: Corvetty dominovaly kvalifikačnímu závodu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

di Grassi, Lucas

Vítězem di Grassi, blíže k titulu Pantano

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud