Enge absolvuje s Prodrive kompletní šampionát ALMS

ar1, 11. června 2003, 18:09 Google+

Tomáš Enge bude závodit s týmem Prodrive ve všech zbývajících závodech American Le Mans Series. Obě strany budou pokračovat v excelentní spolupráci, která jim...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

v závěru loňské sezony přinesla jedno vítězství a další dvě umístění na stupních vítězů. Prodrive nasadí do ALMS dva vozy Ferrari 550 GTS Maranello.

Veškerá pozornost týmu se nyní soustředí na přípravu na 24 hodin Le Mans, do kterého nastoupí pod názvem Veloqx Prodrive Racing. V zákulisí se však mezitím usilovně jednalo o startu v ALMS a padlo rozhodnutí, že Prodrive nasadí dva vozy, vlastněné společností Care Racing, ke všem zbývajícím závodům série. Půjde o stejné dva vozy, které pojedou v Le Mans. Jezdecké dvojice budou tvořit Tomáš Enge s Peterem Koxem, kteří úspěšně startovali v závěru loňské série, a Anthony Davidson s Danicou Patrickovou, mladou chráněnkyní Bobbyho Rahala. Rozhodnutí Prodrive znamená, že tým absolvuje letošní kompletní ALMS. V půli března se totiž zúčastnil závodu v Sebringu a druhým závodem je Atlanta, kde se jede poslední červnový víkend.

Tomáš Enge: „Jsem více než šťastný, že mohu pokračovat v naší vynikající spolupráci. Prodrive ukázal, že mi hodně důvěřuje, a já udělám maximum, abych se odměnil dobrými výsledky. Jsem také velmi vděčný Fredericu Dorovi a jeho společnosti Care Racing, bez jejich přispění by to nebylo možné. Tým znám velmi dobře a to se bude hodit. Peter loni odvedl fantastickou práci a skvěle spolu vycházíme na závodní trati a mimo ní. Minulý rok jsme ukázali, že můžeme bojovat o nejvyšší příčku třídy GTS a naším cílem je udržet tuto úroveň i v letošním šampionátu. Prodrive tvrdě pracoval na vývoji vozu, takže máme dobrý důvod, abychom si věřili. Jsme si vědomi, že naši soupeři jsou silní, rychlí a zkušení, ale chceme vyhrát sérii a budeme o to tvrdě bojovat.“

Některé závody ALMS se kříží se závody šampionátu FIA GT, kde Enge startuje v týmu MENX. Přednost v těchto případech dostane ALMS, jinak bude liberecký rodák nadále hájit barvy českého týmu.

Tisková zpráva BPA sport marketing, a.s.
Vytisknout

Diskuze: Enge absolvuje s Prodrive kompletní šampionát ALMS

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Texas 500: Al Unser Jr. se zase dočkal - anotační foto

Texas 500: Al Unser Jr. se zase dočkal

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud