Pojede Ekström letos DTM a rallycross?

iM2, 27. února 2015, 00:20 Google+

Dvojnásobný šampion DTM, Mattias Ekström, by letos mohl jezdit paralelně v DTM i v MS v rallycrossu. Rozhodnutí má padnout před startem sezony.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Pojede Mattias Ekström v roce 2015 DTM i MS v rallycrossu? Na to se jej zeptali redaktoři serveru 'touringcartimes.com'. Dostalo se jim odpovědi: "To je dobrá otázka. Zatím ještě nevím odpověď." Proti ale očividně Švéd nebyl, naopak takový program by si dovedl představit. Asi nikoho nepřekvapí, že jezdec Audi používá i v rallycrossu speciál vycházející z Audi - konkrétně S1 EKS RX quattro.

Už vloni odjel Ekström tři závody rallycrossu - v jednom se mu dokonce povedlo vyhrát. Fanouškům také utkvěl v paměti jeden z nejtěsnějších finišů vůbec, kdy Ekström jen těsně přišel o vítězství ve prospěch Pettera Solberga. Jezdec provozuje v rallycrossu svůj tým - EKS-Rallycross-Team - ten šampionát pojede.

Mattias by oba programy mohl stíhat, protože se kalendáře překrývají pouze jednou. "Zatím ale není nic jistého. Ještě to chce trošku času. Za měsíc, možná dva byste se měli dozvědět víc. V roce 2015 pojede za můj tým Anton Merklund a já. Oba máme stejné nastavení a jsme připraveni dát do toho vše," prozradil zase serveru 'rallycossrx.com'. 


Pověstný stadion na Hockenheimu letos uvidí velkou show

Mezitím bylo oznámeno, že se v rámci víkendu DTM na Hockenheimringu pojede také závod rallycrossu. "Je to fantastická zpráva. Je to dobrá situace pro oba šampionáty. Opravdovým vítězem jsou fanoušci. Plány mého týmu ještě nejsou zkompletovány - stále hledáme partnera, který by nám pomohl odjet celý šampionát. Ale doufám, že na Hockenheimu se můj tým ukáže," řekl zase Mattias redaktorům 'motorsport-total.com'
Vytisknout

Diskuze: Pojede Ekström letos DTM a rallycross?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Farfus, Augusto

BMW zásadně mění design vozu Farfuse

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud