WEC: Ferrari a Ford zvažují update pro své vozy, má to ale své nevýhody

iMotorSport.cz, 26. dubna 2017, 08:14 Google+

Do kategorie GTE-Pro šampionátu WEC příští rok vstoupí automobilka BMW. Zatímco mnichovské stroje budou zcela novou technikou, vozy Ferrari a Ford budou tři roky staré. Oba týmy proto zvažují update svých vozů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ford GT posádky Andy Priaulx, Pipo Derani, Harry Tincknell

Ford GT posádky Andy Priaulx, Pipo Derani, Harry Tincknell | foto: Adrenal Media

Sdílejte článek

Ford GT loni vyhrál dvě šestihodinovky a co je pro americkou automobilku podstatné – rovněž 24h Le Mans. Do letošního ročníku WEC vstoupil Ford na vítězné vlně, takže rychlost v týmu Chipa Ganassiho rozhodně nechybí. S nástupem nové konkurence v podobě BMW a letošní nové generace Porsche 911 se však Ford GT i Ferrari 488 stávají nejstaršími auty ve startovním poli. Aston Martin mimo jiné chystá na příští rok novou generaci.

Z toho důvodu u Fordu zvažují zapracovat na evoluci a připravit technické novinky. Pravidla pro GTE říkají, že v období tříleté homologace je možné připravit jeden schválený update. Ford, stejně jako Ferrari, jsou právě ve druhém roce homologace.

Z tábora Fordu ani Ferrari zatím žádné potvrzení o vývoji nepadlo. Připravit update stávajícího auta je totiž ošemetné, neboť by muselo podstoupit novou homologaci a nové Balance of Performance (BoP). Pokud ale stávající vůz funguje tak jak má, proč riskovat znevýhodnění u BoP?

Vůbec poslední automobilkou, která využila možnosti vylepšit svůj vůz v rámci tříleté homologace, bylo Porsche. Ve Stuttgartu to však udělali velmi chytře. Update připravili na poslední závod sezony 2013 a tím pádem mohly vozy 911 s novým updatem startovat další sezonu v kategorii GTE-Am, kam jsou připuštěny vozy z předchozí sezony a starší.

Vytisknout

Diskuze: WEC: Ferrari a Ford zvažují update pro své vozy, má to ale své nevýhody

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

FIA CEZ

FIA CEZ Hungaroring: Malchárkův hattrick, rychlý Korený a nový rival Brajnika

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud