Ekström se přeci jen ukáže v DTM na úvodním závodu na Hockenheimu

-haj / iMotorSport.cz, 24. dubna 2018, 21:43 Google+

Dvojnásobný mistr DTM, Mattias Ekström, sice během zimy ohlásil, že v DTM končí, ale na úvodním závodu roku na německém Hockenheimringu se do série jednorázově vrátí a odjede ještě jeden závod.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Mattias Ekström si přeci jen zajede ještě jeden závod v DTM. Švéd se přitom po sezoně 2017 poměrně překvapivě rozhodl ukončit kariéru v DTM s tím, že se bude v budoucnu věnovat MS v rallycrossu. Na úvodním závodu sezony 2018 se ale naposledy posadí za volant speciálu Audi pro DTM. 

"Žádné překvapení: Chybí mi to. Připravuji se na Hockenheim. Tam absolvuji opravdový rozlučkový závod," říká 39 letý Mattias Ekström, který ale pojede mimo soutěž a nebude mít nárok na zisk bodů. Jeho speciál pro tuto rozlučku bude vyveden ve speciálním Audi zbarvení. Švéd tak vlastně dohání to, co v roce 2017 nestihl, protože se rozhodl pro odchod z DTM až po skončení sezony. 

img-responsive

Ekström, Mattias | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

"Pravděpodobně rozdám o tomto víkendu víc autogramů, než jindy za celou sezonu. Ale to udělám rád. Je skvělé, že mi to Audi umožní. Po 17 skvělých letech bylo hrozně těžkým rozhodnutím dále nestartovat v DTM. Den oznámení [mého rozhodnutí] byl jedním z nejemotivnějších v mé kariéře. Jsem si jistý, že také na Hockenheimu budu mít několikrát husí kůži. Už se na to megalománsky těším," pokračuje Ekström.

Zajímavostí jistě také je, že Mattias bude na Hockenheimu startovat v barvách Red Bullu, který se oficiálně ze sponzorství DTM stáhl. Ekströma ale sponzoroval takřka celou kariéru v DTM. Zbarvení vozu pak bude doplněno dalšími zajímavými detaily odkazujícím na jeho kariéru v DTM. Nevýhodou Švéda bude, že na rozdíl od svých kolegů půjde do prvního závodního víkendu bez nějakých testů. Šéf Audi pro DTM, Dieter Gass, to ale jako velkou nevýhodu nevidí: "Mattias si na nové auto vždy zvykal rychle. Jsem si jistý, že při své rozlučce nepojede výletně. Bude se řídit svým mottem 'Go hard or go home'.

img-responsive

Ekström, Mattias | foto: www.dtm.de

Myslím, že je to pro něj, DTM, fanoušky a samozřejmě i Audi skvělou věcí, že jej ještě jednou uvidíme na startu na úvodním závodu sezony na Hockenheimu. Byly tady nějaké překážky, ale umožnili jsme nasazení sedmé RS5 DTM." Na Hockenheimu tak na startu nebude 18 ale 19 speciálů DTM. 

Jen dodejme, že Ekström se řadí mezi nejúspěšnější piloty v historii DTM. Mezi lety 2001 až 2017 získal 23 vítězství, 20 pole positions, 18 nejrychlejších kol, 1 219 bodů a k tomu dva tituly mistra DTM. Po celou svoji kariéru zůstal věrný značce Audi.

Vytisknout

Diskuze: Ekström se přeci jen ukáže v DTM na úvodním závodu na Hockenheimu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Louis Delétraz měl z české stáje k bodům v Bahrajnu blíže, než jeho kolega

F2: Charouz Racing Systém debutoval v Bahrajnu. Proč se zatím zázraky nekonaly?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud