Senna pohrozil hned v úvodu

Daniel Šupa, 13. dubna 2007, 22:54 Google+

BAHRAJN - KVALIFIKACE; O vítězi první letošní kvalifikace rozhodla její polovina. Nejlepší čas Fillipiho nedokázal překonat už nikdo, dokonce ani on sám.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Senna, Bruno

Senna, Bruno | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

V úvodu kvalifikace byl nejrychlejší Andreas Zuber (iSport), kterého však v polovině třicetiminutového intervalu překonal na nových gumách Luca Filippi (Super Nova). „Bylo to velmi dobré kolo, potom jsme jen čekali, zda ho někdo překoná. Pro další výjezd jsme udělali nějakou změnu na voze, ale ta nebyla dobrá, přesto si myslím, že zítra může být náš vůz ještě rychlejší,“ uvedl Ital, který se ve své druhé sezoně v GP2 poprvé postaví na čelo startovního pole.

Mezi Filippiho a Zubera se v závěru vklínil Xandi Negrao (Minardi Piquet), který ztratil při svém dosud nejlepším kvalifikačním výkonu na pole position jen 85 tisícin vteřiny. „Myslím si, že můj dnešní čas byl překvapením pro mnohé a přiznám se, že i pro mne! Doufal jsem v nějaký dobrý kvalifikační výsledek a skutečně ho máme. Rozhodující bude zítřejší závod a start z první řady je pro výsledek výborný.“

Zuber si splnil svůj cíl, kterým bylo umístění v Top5. Jeho ztráta na nejrychlejšího není nijak velká a bude stát zítra na startu navíc v čisté stopě. „Nepodařilo se mi vytěžit z pneumatik maximum, ale závod je až zítra.“

Ve druhé řadě bude spolu se Zuberem stát nejrychlejší z dvojice s vozy mistrovského týmu ART di Grassi. Jeho kolega s finanční podporou Red Bull Ammermüller pokračoval i dnes ve svých nevýrazných výkonech z loňska a zajel až 15. čas.

Nejlepším debutantem letošního šampionátu je nositel slavného jména, synovec trojnásobného šampiona F1 Ayrtona Senny Bruno, jenž zajel pátý nejlepší čas před Japoncem Hiratem, který je členem juniorského programu týmu F1 Toyota.

Spíše zklamáním jsou výkony jezdců se zkušenostmi z Formule 1. Glock startuje ze 7. místa, Pizzonia z 12., Pantano 13. a Yamamoto dokonce 18. místa.

První z dvojice bahrajnských závodů začíná zítra v 15:30 našeho času.

Vytisknout

Diskuze: Senna pohrozil hned v úvodu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kerr, Robbie

V piatok na vrchole Robbie Kerr

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud