Ekström a Tambay spokojení s umístěními

iM2, 9. srpna 2013, 02:55 Google+

Jezdci týmu Abt, Mattias Ektröm a Adrien Tambay, jsou spojení s výsledkem prvního závodu DTM v na Moscow Raceway.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tambay, Adrien

Tambay, Adrien | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Ekström do závodu odstartoval jako druhý a během závodu mohl pomýšlet na vítězství, když byl po brzké první zastávce na dráze před pozdějším vítězem a průběžně vedoucím mužem letošního DTM, Mikem Rockenfellerem. Nicméně právě díky pozici Němce v šampionátu Mattias zajel ke druhé zastávce až v 65 kole, což umožnilo Mikovi dostat se před něj a získat pro sebe i Audi druhé vítězství sezony.

„Kdyby měl Rocky závod bez problémů, tak vím, že bych s ním nebojoval. Pomohl mi v letech, kdy jsem byl šampionem. Je vždy skvělé být na podiu, zvláště když máte tak perfektní set-up, jako jsme měli my dnes,“ řekl Mattias Ekström.

„Kdybych měl za volantem tolik zábavy i během zbytku sezony, tak bych získal hodně trofejí. Poté velké námaze s cestou a tímto závodem jsem si jistý, že zde dnes večer bude menší party.“

Týmový kolega Ekströma, Adrien Tambay, také odjel slušný závod, když cílem projel jako čtvrtý a navíc méně než vteřinu za třetím Augustem Farfusem na BMW. Francouz se kvalifikoval až jako dvanáctý, ale pak odjel dlouhý 56 kolový stint na pneumatikách option, díky kterému se prokousal polem a zajel také nejrychlejší kolo.


Tambayovi se závod v Rusku opravdu povedl

„Odstartoval jsem z dvanácté pozice, zajel jsem nejrychlejší kolo a dojel čtvrtý. Bylo to skvělé, získal jsem letos poprvé body a byl jsem schopen zde ukázat, že znám svoji práci a potřebuji jen trochu více štěstí.“

Vytisknout

Diskuze: Ekström a Tambay spokojení s umístěními

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Spengler, Bruno

Spenglera bodová ztráta z míry nevyvádí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud