Norisring: Specialisté Mercedesu opět na čele

iM2, 3. července 2011, 17:43 Google+

NORISRING, ZÁVOD; Bruno Spengler dokázal vyhrát mokrý závod na německém Norisringu, který musel být kvůli dešti zkrácen. Druhý dojel Jamie Green, kterému se tak nepodařilo získat čtvrté po sobě jdoucí vítězství na této trati.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Spengler, Bruno

Spengler, Bruno | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Kanaďan, kterého jeho druhé vítězství v sezoně posunulo zpět do čela průběžné tabulky před Martina Tomczyka, vedl v průběhu celého závodu, vyjímkou byly zastávky v boxech. Jamie Green musel v průběhu závodu bojovat, aby se dostal na místo druhé. Tam poskočil po bizardní nehodě Paffetta na výjezdu ze šikany v 16. kole.

Spengler Paffettovi ujížděl, vypracoval si vedení až 5s, ale poté ho Green zlikvidoval. Jamie už ale Bruna předjet nedokázal, navíc se těsně za ním držel Ekström. Jako první z vedoucí trojice zajel do boxů Spengler, Ekström rychle předjel Greena, ale poté byl široký a ztratil. Po prvních povinných zastávkách byl na čele opět Spengler s větším náskokem.

To už ale déšť sílil a pouhé kolo poté, co si vedoucí muž závodu přes vysílačku ztěžoval svému týmu, že je na cílové rovince až moc vody, se vedení závodu rozhodlo vyslat na trať safety-car. Jenže déšť neslábl a ani předpověď nebyla příznivá a tak se vedení závodu rozhodlo v 65 kole z 84 plánovaných vyvěsit červené vlajky a závod předčasně ukončit.

Další skvělou jízdu předvedl do Norisringu vedoucí muž průběžného pořadí, Martin Tomczyk, který se dokázal na městském okruhu dostat z 10. místa na startu na 3. místo v cíli. Němci pomohla vhodně zvolená strategie, když si své dvě povinné zastávky odbyl během 3 kol (přeskočil tím Mattiase Ekströma, Ralfa Schumachera a Tima Scheidera).

Ekström se nakonec propadl až na sedmé místo, chyběla mu totiž rychlost na vodě. Scheider postupoval opačně a dojel čtvrtý. Nejlepší pětku doplnil hvězdný nováček letošní sezony, Edoardo Mortara, který předjel Schumachera těsně předtím, než zajeli do boxů.

Poslední bod získal Skot David Coulthard za volantem startšího Mercedesu C-Klasse AMG. Bývalý pilot Williamsu, McLarenu a Red Bullu startoval ze 13. místa a o poslední bod si to rozdal se svým kolegou Maro Engelem.

Výsledky naleznete zde.

Vytisknout

Diskuze: Norisring: Specialisté Mercedesu opět na čele

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Basseng/Jäger

Winkelhock/Basseng vyhrávají v Navařře

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud