Spengler vítězí v kvalifikaci v Německu

iM2, 30. dubna 2011, 22:43 Google+

HOCKENHEIMRING, KVALIFIKACE; Bruno Spengler po vyrovnaném ranním tréninku ovládl i odpolední kvalifikaci. Zajistil si tak poleposition pro zítřejší první závod nové sezony DTM.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Spengler, Bruno

Spengler, Bruno | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Kanaďan, kterému se v dopoledním tréninku nepovedlo zajet rychlé kolo, do kvalifikace nastoupil s novým předním nárazníkem. Během kvalifikace byl ve skvělé formě, když nejrychlejší čas zajel v Q3. V Q4 si to o první místo rozdal s Ralfem Schumacherem, Timem Scheiderem a Mattiasem Ekströmem.

Mattias do Q4 postoupil jako nejpomalejší, nicméně v poslední části kvalifikace se mu podařilo zajet slušné kolo a jezdec týmu Audi Abt bude stát na druhém místě. Jeho týmový kolega ztratil šance na boj o první řadu, když probrzdil ve Spitzkehre a do zatáčky se vešel jen díky zablokování kol. Mistr DTM z let 2009 a 2008 byl ještě poražen Ralfem Schumacherem, a tak se postaví na místo čtvrté, zatímco Schumacher stojí třetí. Spengler dokázal svoje osmé pole position v DTM získat s velmi slušným náskokem 0,132s.

Nejrychlejším jezdcem, který ale do Q4 nepostoupil, je Mike Rockenfeller, nově jezdec továrního týmu Audi. Mike se dlouho držel na postupové pozici do Q4 ale v posledních vteřinách třetí části ho odsunul na páté místo Timo Scheider. Nejlepším jezdcem s rok starým vozem byl Martin Tomczyk, který dokázal dostat svou A4 DTM připravovanou týmem Phoenix na místo šesté. I ve čtvrté řadě nalezneme roční vozy, za jejich volanty jsou Maro Engel (Mücke Mercedes) a Miguel Molina (Abt Audi). Nejrychlejším nováčkem se stal Christian Vietoris (Mercedes), který stojí devátý před dalším nováčkem Edoardem Mortarou (Audi).

Vstup do nové sezony se zatím moc nepovedl dvěma Britům ve službách Mercedesu, u kterých se očekává, že se poperou o titul. Jamie Green nedokázal zajet lepší než 14. čas. Paffett se roztočil ve svém vůbec první kole v Sachs Kurve, skončil v pneumatikách a kvalifikace pro ně skončila.

Výsledky kvalifikace naleznete zde.

Vytisknout

Diskuze: Spengler vítězí v kvalifikaci v Německu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Paffett, Gary

Gary Paffett očekává velmi vyrovnaný souboj

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud