Monstrózní Saleen první na startu 24h Spa

Daniel Šupa, 1. srpna 2008, 21:56 Google+

SPA-FRANCORCHAMPS; Kvalifikace na prestižní vytrvalostní podnik, dvacetičtyřhodinovku v belgickém Spa, skončila nečekaným triumfem amerického speciálu Saleen stáje Larbre. Druhý a čtvrtý startují Chevrolety Corvette, mezi které se vklínil nejlepší Aston Martin. Až páté bude startovat Maserati.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Franchi/Vosse

Franchi/Vosse | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Přestože byl nejrychlejší Saleen po včerejší části kvalifikace až sedmý, Pedro Lamy dnes zajel vynikající kolo a v samém závěru překonal už téměř oslavujícího Fässlera startujícího s Corvette týmu Phoenix.

„To moje kolo bylo za pět minut dvanáct. Včera mělo hodně lidí potíže se žlutými vlajkami a nehodami, já byl jedním z nich. Ale věřil jsem, že máme rychlý vůz a čisté kolo zajedu. Dnes vyšlo vše na jedničku," uvedl po kvalifikaci Lamy, jenž startoval v letošním Le Mans s továrním Peugeotem.

Podle jeho názoru je ale něco jiného zajet jedno superkolo v kvalifikaci a něco úplně jiného je vyhrát vytrvalostní závod na 24 hodin. "Máme špičkový vůz, ale zvítězit nebude vůbec snadné. Ostatní týmy jsou velice konkuenceschopné."

Fässler přiznal, že už sesazení z pole position nečekal, papírově slabší Saleen nikdo mezi horké favority nepočítal. „Vůz je skvělý a já se soustředil na překonání včerejšího nejlepšího času Wendlingera. Netušil jsem, že bude ještě někdo rychlejší. Lamy mne překvapil, jeho čas byl zatraceně rychlý," prozradil Fässler.

Favorizovaný Chevrolet Corvette stáje Selleslagh by měl startovat čtvrtý, ale po včerejší těžké havárii Bouchuta se dnes na dráze vůbec neobjevil a je otázkou, zda se vůbec podaří vůz do startu uvést do provozuschopného stavu.

Tomáš Enge si se svými kolegy z týmu Reiter Engineering dnes nepolepšil a jejich Lamborghini Murcielago odstartuje zítra v 16 hodin z deváté startovní pozice.

 

Vytisknout

Diskuze: Monstrózní Saleen první na startu 24h Spa

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Grosjean, Romain

Grosjean hodil rukavici Sennovi a Pantanovi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud