Francii vládne Audi a král Le Mans

Daniel Šupa, 3. října 2008, 20:12 Google+

LE MANS - 1. A 2. TEST; Pátek přinesl větší spokojenost čtyřem kruhům, když nejlepšího času dne dosáhl Tom Kristensen. V boji o titul jsou však zapojeni Scheider, Green a di Resta, lépe se dařilo Němcovi s Audi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kristensen, Tom

Kristensen, Tom | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Sedminásobný vítěz vytrvalostního závodu na delší verzi okruhu Le Mans Kristensen zajel dopoledne na suché a chladné dráze druhý nejlepší čas, když ho překonal pouze jeho týmový kolega a dvojnásobný šampion Ekström.

Během polední přestávky se však zatáhlo a dráhu zkropila vydatná dešťová přeháňka. Postupem času asfalt pod koly vozů osychal a v závěru druhého testu byly podmínky srovnatelné s ránem.

13 minut před koncem však Engel nezvládl Mercedes v zatáčce Dunlop a tvrdě zádí havaroval o bariéru z pneumatik. Vůz byl hodně poničen, ale jezdec vystoupil sám a podle sdělení lékařů není důvodu k obavám o jeho zdravotní stav.

Do té doby vedl tabulku nejlepších časů di Resta. Po restartu už se nezlepšil a na čele ho vystřídal Kristensen. Spolu s Dánem Skota překonali i Scheider a Tomczyk.

Výborným pátým místem si o lepší angažmá pro příští sezonu řekl Albers, jenž pilotuje dva roky staré Audi. Také jeho kolegyni Legge se dařilo, patřila k překvapením dopoledního testu.

Greenovi patří šestý nejlepší čas, první desítku uzavírají Winkelhock, Rockenfeller, Schneider a Jarvis.

 

Vytisknout

Diskuze: Francii vládne Audi a král Le Mans

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Kráľom mokrej trate Hayden, súperom Dovizioso

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud