Aprilia odstoupila ze šampionátu Moto2

iMotorSport.cz / mediafax, 24. listopadu 2009, 17:18 Google+

Italská továrna Aprilia nebude v příštím roce dodávat šasi do nově vzniklého seriálu Moto2, který v mistrovství světa silničních motocyklů nahradí třídu do 250 kubických centimetrů. V úterý o tom informovala agentura Reuters.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.lukas-pesek.com

Sdílejte článek

Vzhledem k ekonomické krizi musejí v příštím roce všechny motocykly v šampionátu Moto2 používat motory Honda a pneumatiky Dunlop. To se společnosti Aprilia nelíbí, a proto se rozhodla ze seriálu odstoupit. "Naše společnost došla k závěru, že v šampionátu, kde všichni jezdci budou muset používat motory našeho konkurenta, nemá smysl nadále působit, protože by to na Aprilii jakožto předního italského a evropského výrobce motocyklů nevrhalo dobré světlo," stojí v prohlášení společnosti.

Na motocyklech Aprilia závodilo v uplynulé sezoně šest z deseti nejlepších jezdců ve třídě do 250 ccm, přičemž nejlépe si vedl Španěl Hector Barbera, který skončil druhý za Japoncem Hirošim Aoyamou na Hondě. S Aprilií počítal také mistr světa ve třídě do 125 ccm Julian Simon ze Španělska, který chtěl v příští sezoně vyzkoušet silnější kubaturu.

Vytisknout

Diskuze: Aprilia odstoupila ze šampionátu Moto2

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Engel, Maro

Ve Francii se v roce 2010 nepojede

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud