Berger potvrzuje jednání s VW. Nasadí privátní Mercedesy HWA?

-haj / iMotorSport.cz, 28. dubna 2018, 21:58 Google+

Šéf DTM, Gerhard Berger, potvrdil, že jedná s Volkswagenem o možném vstupu do DTM. V roce 2019 jsou v plánu společné závody DTM a Super-GT jak v Evropě tak Asii.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Gerhard Berger

Gerhard Berger | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Šéf série DTM, Gerhard Berger, i nadále pracuje na tom, aby pro sérii získal dalšího výrobce. Po odchodu Mercedesu na konci této sezony zbude pouze Audi a BMW - Rakušan by si jednu přechodovou sezonu dokázal představit pouze o dvou značkách, ale není to cílem: "Nevěřím tomu, že to je cesta. Série se musí vyvíjet. Po Mercedesu bych rád nasadil další značku," říká Gerhard.

Jednání s japonskými značkami již proběhla a nesla se v pozitivním duchu. Novinkou je, že Berger jednal o možném vstupu do DTM také s Volkswagenem. "Klíčovým mužem pro toto rozhodnutí je Herbert Diess [nově šéf koncernu VW, dříve šéf značky VW]. S ním jsem vedl velmi dobrá jednání. DTM ale pro značku VW aktuálně není tématem číslo 1."

Jednotné díly a zjednodušená aerodynamika by přitom měly být lákavé faktory pro jednotlivé značky. "Potřebujeme třetího výrobce," přiznává Berger. Jednání s Asiaty probíhají: "V principu máme stejné názory, dobře si uvědomujeme, že když spojíme síly, tak to v budoucnu nabízí daleko větší potenciál se prosadit.

img-responsive

Mohlo by HWA nasadit Mercedesy i v roce 2019? | foto: Mercedes-AMG

Proto bychom v roce 2019 rádi naplánovali dva společné závody. Jely by se mimo šampionát - jeden v Asii a druhý v Evropě." Pokud by se zavedla pravidla Class-One-Reglements, pak by mohl jeden výrobce nasazovat auta jak v Evropě (DTM) tak Asii (Super-GT). 

Pokud by nenašel bývalý pilot F1 další značku, mohly by být povoleny též soukromé týmy. Jeden takový Bergera hned napadá: "Bylo by pěkné, kdyby HWA i nadále nasazovalo Mercedesy, již bez tovární podpory. Žádná firma nemá s DTM větší zkušenosti a kompetence než HWA. Auta již existují, pro rok 2019 se mění jen motor. Finance by musely pokrýt sponzoři. Ale snad by se to dalo zvládnout."

Vytisknout

Diskuze: Berger potvrzuje jednání s VW. Nasadí privátní Mercedesy HWA?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström, Mattias

Ekström se přeci jen ukáže v DTM na úvodním závodu na Hockenheimu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud