Rockenfeller: Greena bude v roce 2015 těžké porazit

iM2, 17. června 2015, 21:49 Google+

Jamiemu Greenovi se letos opravdu daří. Tři získaná vítězství ze čtyř doposud odjetých závodů ho řadí mezi největší favority na titul, takového názoru je tedy alespoň ex-mistr DTM Mike Rockenfeller.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
#53 Jamie Green, Audi RS5 DTM, #5 Mattias Ekström, Audi RS5 DTM

#53 Jamie Green, Audi RS5 DTM, #5 Mattias Ekström, Audi RS5 DTM | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Může v letošní sezoně ještě někdo zastavit v cestě za titulem Jamieho Greena, který hájí barvy týmu Rosberg? Jeho týmový kolega hájící barvy týmu Phoenix, Mike Rockenfeller, je názoru, že se to letos už nikomu nepodaří. Úvodní závody sezony totiž prý ukázaly, v jak excelentní formě aktuálně Green je.

"Věřím, že Jamie Green bude letos těžko k poražení. Zdá se, že on a auto si společně perfektně sedí. A on to ví," říká Mike Rockenfeller pro 'Sportradio 360'. 

Green dosáhl nejrychlejšího času už v prvním dnu předsezonních testů. První vítězství sezony dosáhl na úvodním závodu na Hockenheimringu a na Lausitzringu přidal hned dvě. Se ziskem 75 ze 100 možných bodů je tak Jamie Green suverénně v čele tabulky jezdců. Tato bilance je, jak říká Rockenfeller, "neuvěřitelně dobrá. Nechybí mu navíc odpovídající sebevědomí."

"To dělá možnost jeho poražení ještě těžší. V tomto byznysu je zcela rozhodující, když to máte v hlavě," pokračuje šampion DTM z roku 2013. "Když to jde, tak z toho můžete dostat další jednu nebo dvě desetiny. Pro ostatní, kteří bojují na limitu, je tak o to těžší se tam dostat." Že by to byl recept Jamieho na úspěch?

"Když se vám dobře daří na testech a prvním závodu, tak víte: Nemusím už se až tak moc snažit v oblastech týkajících se auta nebo jezdeckého stylu. Z testů tak jdete do úvodních závodů se sebevědomím a v nich se [sebevědomí] jen potvrdí. U mě to tak bylo v roce 2013. Prostě všechno klapalo. Marco Wittmann to prožil v roce 2014. A stejně tak to je, dle mého názoru, teď u Jamieho Greena."

Vytisknout

Diskuze: Rockenfeller: Greena bude v roce 2015 těžké porazit

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ecce Homo 2015, Šternberk

ME Vrchy Ecce Homo 2015: Faggioli vítězem, Trnka hrdinou

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud