Indy 500 a Coca-Cola 600: 1770 km v jeden den

iM3, 2. září 2009, 17:11 Google+

Není tomu tak dávno, co někteří jezdci absolvovali závod Indianapolis 500 a hned po projetí cílem nasedli do letadla směrem Charlotte Motor Speedway, kde absolvovali 600 mil závodu Coca-Cola 600 série NASCAR. Pokud budou mít majitelé stájí IndyCar enormní zájem, mohou se staré dobré časy vrátit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Jedinou podmínkou možnosti absolvovat za jeden den 1100 mil (1770 km) je přesun startu Indy 500 na původní 11 hodinu namísto současné jedné hodiny po poledni.

Stáje Andretti Green Racing a Penske podporují časovou změnu, záměr jejich úsilí je jednoduchý – přilákat jezdce NASCAR a zvýšit sledovanost Indianapolis 500.

Odpolední start je pro potencionální zájemce dlouhého závodního maratónu neakceptovatelný, neboť potřebují větší časovou rezervu na noční závod NASCAR. 

Prezident stáje Penske Tim Cindric navrhl tuto změnu o víkendu během závodu na Chicagoland Speedway. „Určitě by to stálo za to,“ uvedl Cindric. Majitel stáje AGR Michael Andretti taktéž podporuje myšlenku návratu do původního stavu. „Rozhodně bychom o tom měli jednat. Závod by se tím oživil,“ řekl Andretti, jemuž se nikdy nepodařilo Indy 500 vyhrát.

Série IndyCar změnila čas konání Indianapolis 500 v roce 2005, do té doby se startovalo vždy v 11 hodin, což zlákalo například Tonyho Stewarta, Johna Andrettiho nebo Robbyho Gorgona, jenž maratón absolvoval naposledy v roce 2004. O rok později už mu to pozdější start nedovolil.
Vytisknout

Diskuze: Indy 500 a Coca-Cola 600: 1770 km v jeden den

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Schumacher, Ralf

Schumacher: Přetížení je poloviční

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud