Scott Dixon na formuli 1 nezapomněl

iM3, 8. prosince 2006, 18:52 Google+

Čtvrtý muž v konečném pořadí letošního šampionátu IRL Scott Dixon se dohodnul na další spolupráci s týmem Chipa Ganassiho a podepsal smlouvu na následující tři roky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dixon, Scott

Dixon, Scott | foto: Ron McQueeney/IRL

Sdílejte článek

Ovšem Dixon neponechal nic náhodě a do smlouvy začlenil i klauzuli týkající se přestupu do formule 1. Pro Novozélanďana stojí na vrcholu pyramidy motoristického sportu právě formule 1 a tak by se nechtěl vzdát šance usednout do závodního monopostu této discipliny.

Klauzule obsahuje podmínku o přestupu za předpokladu, že by o Dixona projevil zájem nějaký tým z F1. „Celý plán je o tom, že pokud se naskytne jiná varianta (formule 1), můžeme se navzájem rozejít (s týmem Ganassi),“ řekl Dixon pro Novozélandské noviny.

Zároveň však podotýká skutečnost, že by nebylo jednoduché opustit pozici předního jezdce v IRL a odejít. Scott Dixon debutoval v sérii v roce 2003 a kromě nováčka roku si odnesl i titul šampióna.

„Pokud nejste v nejlepších dvou nebo třech týmech, trápíte se. Je těžké se prosadit,“ hodnotí situaci v F1 Dixon. „A je tam hodně politiky. Spousta mladých chlapců má za sebou podporu týmů.“

Zda se Scott Dixon někdy objeví v F1 je asi velmi nepravděpodobné. Vedení týmů přehlíží úspěchy jezdců za Atlantikem, příkladem může být trojnásobný šampión Champ Car Sebastien Bourdais, který už definitivně ztratil naději na kokpit v F1.

Foto: Ron McQueeney/IRL

Vytisknout

Diskuze: Scott Dixon na formuli 1 nezapomněl

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Janiš si užil první den

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud