Scott Dixon zahájil útok na titul

iM3, 31. května 2009, 23:38 Google+

MILWAUKEE - ZÁVOD; Ryan Briscoe shrábl všechny možné bonusy, ale na prvenství nedosáhl. Za pole-position obdržel bod, za nejvíce kol na čele získal dva body, ale kýžené vítězství mu v závěru vyfoukl obhájce titulu Scott Dixon.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dixon, Scott

Dixon, Scott | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Start závodu proběhl bez problému, Tony Kanaan (užíval prášky proti bolesti, neboť je z havárie na Indianapolis značně potlučen) převzal vedení. Rahal útočil na druhého Briscoa. Dopomáhali mu k tomu opozdilci, kteří se na Milwaukee objevují už po pár kolech. Jenže hustý provoz nemusí vždy hrát do karet. Rahal situaci nezvládl a toho využil Dixon, jenž se protlačil mezi monoposty na třetí místo.

Ve 26. kole si Briscoe smlsl na Kanaanovi. Místo si našel Dixon a Kanaana odsunul na třetí místo. V 33. kole měl Castroneves za zády týmového kolegu. Castroneves se snažil jet na maximum, Briscoe naopak zpomaloval, ale pouze natolik, aby ho Dixon neohrozil. Jenže tato situace nešla dlouho zvládnout. Dixon našel skulinku a Briscoa překonal.

První žlutou fázi zapříčinil Mike Conway, jenž otřel monopost o zeď.. Castroneves zůstal ve vedoucím kole, ale na pitlane mu zhasl motor a jeho zastávka se značně protáhla. První místo převzal Briscoe před Dixonem, Franchittim a Rahalem.

Situace mezi Castronevesem a Briscoem se opakovala i po druhých zastávkách. Castroneves šlapal na plyn, ale Briscoe nemohl jinak, týmového kolegu musel předjet. Castroneves jednoduše rychlostí nestačil.

Druhá série zastávek se odehrávala pod zelenými vlajkami. Ze závodu se rozloučil Tony Kanaan, s jeho fyzičkou to však nemělo co dělat, šlo o fyzičku motoru Honda. Kanaan neskrýval rozladění nad technickým defektem, podle něj ho odstoupení bude stát šampionát.

Z rychlých zastávek se nejdříve vymotal Franchitti, který převzal vedení v závodě. První pozice mu ale dlouho nevydržela, přijel Briscoe, zaútočil a získal čelo.

Po několika kolech se o slovo přihlásil čistící vůz a jezdci měli možnost absolvovat zastávky pod žlutými vlajkami. Briscoe si uhlídal vedení před Dixonem a Franchittim

Briscoe přišel o své vedení 25. kol před cílem. O kolo zpět jedoucí Scheckter zpomalil prvního Briscoa, za ním jedoucí Dixon využil nabídnuté šance a okamžitě po zisku první pozice zrychlil. Závod s přehledem vyhrál. Franchitti ještě v posledním kole útočil na druhé místo, ale Briscoe si stříbrnou příčku pohlídal.
Vytisknout

Diskuze: Scott Dixon zahájil útok na titul

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Mugello: Závod MotoGP vyhrál Casey Stoner

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud